Index Vakbarát Hírportál

Gólt kaptak 70 méterről, újabb szaúdi pofonba szaladtak Lionel Messiék

2024. február 2., péntek 07:00

Újabb pofonba szaladt a Lionel Messit és korábbi barcelonai csapattársai közül többet is foglalkoztató Inter Miami: az amerikai csapat megsemmisítő, 6–0-s vereséget szenvedett az al-Nasszr ellen. Mindezt úgy, hogy Cristiano Ronaldi egy kisebb sérülés miatt pályára sem lépett.

A szeptember óta nyeretlen Inter Miami ázsiai turnéra indult – miután Salvador válogatottjával gól nélküli döntetlent játszott, az FC Dallastól pedig kikapott szintén felkészülési meccsen –, amelynek első állomása Szaúd-Arábia volt. Sok köszönet nem volt a közel-keleti látogatásban: a szaúdi élvonalbeli liga – ahonnan menekülnek a sztárok az utóbbi időben – talán két legerősebb csapata egyaránt csapást mért David Beckham klubjára.

Előbb a térdműtétje után lábadozó Neymart is foglalkoztató al-Hilal gyűrte le (4–3) az Inter Miamit, csütörtök este az al-Nasszr viszont egyenesen kiütötte a floridai együttest. A sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo a lelátóról szurkolt társainak, akik már a 12. percben 3–0-ra vezettek a Lionel Messit sokáig kispadon tartó Inter Miami ellen.

Az al-Nasszr harmadik gólját várhatóan sokáig fogják még mutogatni: a Manchester Cityben is megfordult védő, Aymeric Laporte 70 méterről ívelte a vendégek kapujába a labdát. Erre még alighanem David Beckham, az Inter Miami tulajdonosa is csettintett volna játékos-pályafutása alatt.

A fordulás után sem lassított a szaúdi csapat, a mesterhármasig jutó Anderson Talisca vezérletével 6–0-ra győzött, úgy, hogy Lionel Messi a 83. percben állt be csereként – a helyzet ekkor már menthetetlen volt. 

Az Inter Miami Hongkongban folytatja ázsiai túráját vasárnap, jövő héten pedig Japánba látogat, ahol megmérkőzik a Vissel Kobéval. Az utolsó felkészülési mérkőzést már hazai pályán, Lionel Messi nevelőegyesülete, a Newell's Old Boys ellen vívják.

A 2024-es MLS-szezont február 24-én szintén hazai pályán kezdi az Inter Miami, első ellenfele a Real Salt Lake lesz.

Rovatok