Index Vakbarát Hírportál

A bukott német kapitány lehet a Barcelona új vezetőedzője

2024. február 2., péntek 15:12

A Barcelona klubelnökét, Joan Laportát a nyáron távozó Xavi Hernández lehetséges utódjáról faggatták, mikor elhangzott a német labdarúgó-válogatottól 2023-ban menesztett Hans-Dieter Flick neve.

A Barcelona január 27-én, a Villarreal ellen 5–3-ra elbukott hazai bajnokit követően jelentette be, hogy az idény végén távozik a labdarúgócsapat vezetőedzői posztjáról Xavi Hernández. A világsajtó azóta találgat, ki lehet a klubikonból lett szakvezető utódja nyártól: Rafa Márquez, Hansi Flick, esetleg a korábban az együttest Bajnokok Ligája-győzelemig vezető Frank Rijkaard? 

A RAC1 rádióadó riportere is a lehetséges edzőjelöltekről igyekezett faggatni Laportát a minap, ahol érdekes válaszok hagyták el a klubelnök száját. A beszélgetésből Fabrizio Romano, átigazolási ügyekre specializálódott olasz újságíró szemezgetett a közösségi oldalán. 

„Az új vezetőedző? Erről Decónak kell döntenie. Aki jön, annak rendelkeznie kell bizonyos eredményekkel, hacsak nem hozunk valami kreatívabb döntést.”

„Rafa Márquez? Nem zárnám ki őt” – tette hozzá a csapat korábbi mexikói védőjére utalva, aki jelenleg a katalánok utánpótlásában dolgozik, 2022 óta a B-csapat vezetőedzője.

„Hansi Flick? Továbbra is Decót érdemes kérdeznie!” – mondta a pletykákat meg nem cáfolva a klubvezető.

Utóbbi jelölt 2023 nyara óta szabad, ő lett a német labdarúgó-válogatott történetének első menesztett szövetségi kapitánya, miután a „Nationalelf” felkészülési időszakban mutatott hullámzó teljesítmény miatt felmentették a munkavégzés alól. Korábban klubszinten azonban rendkívül sikeres volt, a Bayern Münchennel két szezon alatt két bajnoki címet, egy Német Kupát és egy Bajnokok Ligája-serleget hódított el.

Anno a BL-győzelemig vezető menetelés alatt például 8–2-re kiütve a katalánokat is...

Rovatok