Index Vakbarát Hírportál

Edzője bejelentette, Gulácsi Péter visszatér a Leipzig kapujába

2024. február 2., péntek 19:50

Hétvégén bajnokin is visszatér az RB Leipzig kapujába Gulácsi Péter – minderről a német együttes vezetőedzője, Marco Rose beszélt a találkozót felvezető pénteki sajtótájékoztatón. Az 51-szeres magyar válogatott játékos több mint egy év elteltével lehet ott ismét a pályán egy Bundesliga-meccsen.

Az elmúlt fordulókban az RB Leipzig, valamint az idényben eddig a csapat első számú kapusának számító Jan Blaswich is pocsék formát mutatott, Marco Rose vezetőedző így fontos lépésre szánta el magát: kapust cserél. Mindez azt jelenti, hogy a 2022 őszén megsérült Gulácsi egy év és három hónap elteltével ismét Bundesliga-meccsen lendülhet akcióba.

Új impulzust szeretnénk adni a csapatnak, és ehhez remek lehetőség az, hogy új esélyt adunk Péternek is. Minden lehetőséget mérlegeltünk, mielőtt meghoztuk a döntést, és biztos vagyok benne, hogy Péteren semmi sem múlik majd. Jan nem örült a döntésnek, de profi a hozzáállása, a csapat érdeke számára a legfontosabb

– nyilatkozta Rose az Union Berlin elleni találkozót megelőzően.

Gulácsi a szezonban eddig két Német Kupa-meccsen, valamint egy Bajnokok Ligája-találkozón kapott lehetőséget.

Januárban sajtóhírek szerint az angol élvonalban szereplő Nottingham Forest is bejelentkezett érte – a kétszeres BEK-győztes alakulat kölcsönvette volna –, ám a Leipzig nem engedte el. Rose mostani döntése új értelmet ad a néhány héttel ezelőtti lépésnek.

Rovatok