Index Vakbarát Hírportál

2028-ig szóló szerződést kapott Gironában Yaakobishvili Antal

2024. február 2., péntek 12:30

A spanyol bajnokság második helyén álló Girona hivatalos felületein bejelentette, 2028-ig szóló új szerződést kötött az együttes magyar utánpótlás-válogatott védőjével, Yaakobishvili Antallal.

Hosszú távú szerződést kapott a spanyol bajnoki idény meglepetéscsapatánál Yaakobishvili Antal. A 19 esztendős, U-válogatott bekk januárban, a Sevilla ellen 5–1-re megnyert bajnokin mutatkozhatott be a La Ligában, teljesítményével pedig nemcsak a klubvezetés, de a spanyol sportsajtó jelentős részének elismerését is kiváltotta.

A Girona X-oldala (korábban: Twitter) már el is nevezte az ifjú titánt Budapest Császárának, most pedig ismét róla posztoltak a piros-fehérek. Ezúttal hírt adva 2028-ig szóló szerződéshosszabbításáról.

Az idősebb Yaakobishvili testvér (öccse, Áron a Barcelona kapusa, és szintén többször szerepelt már a katalán sztárcsapat első keretében is bajnokin, illetve kupameccsen) a Sevilla-meccs mellett két Spanyol Kupa-mérkőzésen jutott már szóhoz ebben az idényben.

A játékos jelenleg az U21-es magyar válogatott tagja, sajtóhírek szerint azonban hamarosan Marco Rossi, a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitánya is meghívót küldhet neki, így pedig az sem kizárt, hogy beverekedi magát a nyári Európa-bajnokságra készülő 23 fős keretbe.

A Girona jelenleg a La Liga második helyén áll, mindössze két ponttal lemaradva a rekordbajnok és listavezető Real Madrid mögött, viszont nyolccal megelőzve a dobogó harmadik fokán tanyázó Atlético Madridot.

Rovatok