Index Vakbarát Hírportál

A Megye I-be igazolt a 12-szeres magyar válogatott védő

2024. február 2., péntek 12:51

Vaskó Tamás a Pest megyei első osztályban szereplő Dunavarsány futballistája lett – szúrta ki az nb1.hu a Sportszelet cikkét.

A Pest megyei I. osztályban 4. helyen álló Dunavarsánynál folytatja a karrierjét Vaskó Tamás – olvasható a cikkben, amely a rutinos futballistát is idézi.

Az előző bajnoki év végén úgy döntöttem, hogy befejezem a profi futballt. Amikor ez kiderült, több alacsonyabb osztályú egyesülettől megkerestek, hogy folytassam még egy picit az amatőrök között. Az igazat megvallva, én sem akartam végérvényesen szakítani a futballal, kerestem a lehetőségét, hogy a munkám mellett kevesebb elfoglaltsággal ugyan, de azért játszhassak még. Végül egy osztrák hívásnak tettem eleget, edzésekre nem, csak a meccsekre kellett kijárni. Ez így nem volt az igazi, így csak fél évig voltam a Neukirchen játékosa, éreztem, váltanom kell, és inkább itthon keresek magamnak újabb lehetőséget. Több klubbal is tárgyaltam, végül a dunavarsányiak elképzelése volt számomra a legszimpatikusabb.

A 39 éves, 12-szeres magyar válogatott védő korábban megfordult az Újpestben, a Vidiben, a Kecskemétben, a Puskás Akadémiában, a Mezőkövesdben, a Dunaújvárosban, a Békéscsabában, a Vasasban, az Egerben és a Csákvárban is, magyar bajnok volt a Vidivel a 2010–2011-es szezonban.

Érdekesség, hogy a 2013–2014-es idény NB I-es gólkirálya, Simon Attila ugyancsak Dunavarsányban futballozik jelenleg.

Rovatok