Index Vakbarát Hírportál

Kétgólos győzelmet aratott Kisvárdán a Ferencváros

2024. február 3., szombat 15:11

A címvédő Ferencváros 3–1-re győzött a sereghajtó Kisvárda vendégeként, a bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg 3–1-re legyőzte a vendég és a harmadik helyen álló Fehérvárt a labdarúgó NB I 18. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Február elejéhez képest kellemesnek mondható, napsütéses idő fogadta a zalaegerszegi és fehérvári játékosokat a zalai gyepen, melyen az első pillanattól kezdve hatékonyabb volt a hazai együttes. A horvát Antonio Mance a mérkőzés elején, valamint közvetlenül a szünet előtt is betalált, de nem csak ezért volt megérdemelt a ZTE kétgólos félidei vezetése (2–0).

A téli szünetet a kiesést jelentő 11. helyen töltő hazai együttes ugyanis 50-50 százalékos labdabirtoklási arány mellett többet próbálkozott, és többször is találta el a kaput. Egygólos vezetésnél ugyanakkor a hazai szurkolók izgulhattak egy pillanatra, amikor a csereként beállt Csóka hátáról egy fehérvári szöglet után a saját kapuja felé pattant a labda, de a kapufa „kisegítette” a védőt és csapatát.

Fordulás után a játék képe annyiban változott, hogy miközben kiegyenlített volt a labdabirtoklási arány, idővel egyre veszélyesebbé vált a Fehérvár játéka. Egy ízben Mance megszerezhette volna a mesterhármast jelentő találatot, de Tóth Balázs nagyot védett, majd egy szabadrúgást a hajrához közeledve Csongvai Áron tekert szépen, 20 méterről a zalaiak kapujának jobb felső sarkába (2–1). Az utolsó tíz percben mindkét együttes vezetőedzője cserékkel próbált frissíteni saját csapatán, ez pedig a Zalaegerszegnek hozta meg a győzelmet és a három pontot érő gólt, Yohan Croizet ugyanis hét perccel a beállása után – a vendégek kapusának „segítségével” – szépen lőtt a kapuba egy jobb oldali szabadrúgást (3–1).

A Fejér vármegyei együttes hét veretlenül megvívott találkozó után kapott ki újfent az élvonalban, a zalaiak pedig az idénybeli ötödik sikerükkel elmozdultak a kiesést jelentő utolsó előtti pozícióról.

Ideiglenesen(?) élre állt az FTC

Bátran kezdett hazai pályán a Kisvárda a Fradi ellen, de a címvédő fővárosiak hamar átvették a játék irányítását, az első helyzetükre bő negyedórát kellett várni – Loncar tízméteres lövése viszont nem találta el a kaput. Összességében ez jellemezte az első félidőt: mezőnyfölényben futballozott a Ferencváros, azonban a befejezések rendre pontatlanok voltak. Ami nem sikerült kidolgozott akcióból, az összejött a Kisvárda hibájából, ugyanis a hazaiak saját térfelükön vesztették el a labdát, ebből indult meg Abu Fani, aki aztán nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott (0–1). A szünet előtt mindkét csapat előtt adódott még egy-egy ziccer, de gól nem született.

Térfélcserét követően még bátrabb és támadóbb felfogásban kezdte a játékot a Kisvárda, közel is járt az egyenlítéshez, amelyet Dibusz védése, majd a gólvonalon Abu Fani tisztázása akadályozott meg. A túloldalon a vendégek viszont nem hibázták el a helyzetüket: Loncar előbb a kapufát találta el, de a kipattanót már értékesítette (0–2). A piros-fehérek egy szöglet után Mezanovics fejesével ugyan gyorsan szépítettek, ám Cipetic hatalmas védelmi hibáját kihasználva Pesics néhány perc elteltével visszaállította a kétgólos különbséget (1–3). A harmadik ferencvárosi találattól hitehagyottá vált a Kisvárda, amelynek így esélye sem volt a hátralévő húsz percben ledolgozni a hátrányát.

A Konferencia-ligában a kieséses szakaszba jutott fővárosi együttes a sikerével átvette a vezetést a tabellán, azonban a téli szünetet élen töltő Paksi FC csak vasárnap lép pályára.

A Debrecen hazai pályán kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent ért el a vendég Diósgyőr ellen. A pontosztozkodással a DVSC már négy meccse nyeretlen a bajnokságban, az új tréner, Simon Miklós által irányított Diósgyőrt viszont így is sikerült – egy ponttal – maga mögött tartania a tabellán, melyen a hatodik.

NB I, 18. FORDULÓ

pénteken játszották

vasárnap játsszák

(MTI)

(Borítókép:  A Diósgyőri VTK második gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 3-án. Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-2. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok