Index Vakbarát Hírportál

A futball fekete hétvégéje: egy szurkolót agyonlőttek, egy másikat halálra késeltek

2024. február 5., hétfő 07:26

A futball fekete hétvégéje volt a mostani Argentínában. Szombaton Buenos Airesben az Atlético Chacarita Juniors–Deportivo Maipú másodosztályú mérkőzésen késeltek halálra egy szurkolót, vasárnap Mendozában a Gimnasia y Esgrima de Mendoza–Defensores de Belgrano-összecsapás kezdete előtt lőttek agyon egy fanatikust.

Mindennél többet elmond az Argentínában uralkodó állapotokról, hogy külön honlap működik Salvemos al Fútbol (Mentsük meg a futballt!) névvel, amely a labdarúgó-mérkőzéseken történt erőszakos cselekmények következtében történt haláleseteket összesíti. A számláló most már 351-nél tart...

Szombaton Buenos Airesben az Atlético Chacarita Juniors–Deportivo Maipú másodosztályú mérkőzés szünetében tört ki verekedés a tribünön a Chacarita városnegyed (itt van a világ egyik legnagyobb, 95 hektáros temetője) uralmáért két fanatikus szurkolói csoport között. A felfordulásban leszúrtak egy nézőt, a Chacaritos Juniors szurkolóját.

A most következő videón látható a tömegverekedés:

A nézőtéren is ütötték-verték egymást a fanatikusok:

Az alábbi videón látható jeleneteket nem ajánljuk gyengébb idegzetű olvasóinknak:

Jellemző az Argentínában uralkodó állapotokra, hogy a játékvezető mindössze annyit tett, amikor értesült a szünetben történtekről, hogy húsz perccel elhalasztotta a mérkőzés folytatását, majd a húsz perc elteltével ment tovább a mérkőzés, mintha mi sem történt volna...

A Chacarita egyébként 2–0-ra győzött.

Ez volt szombaton, majd vasárnap immár Mendozában a Gimnasia y Esgrima de Mendoza–Defensores de Belgrano-mérkőzés előtt tört ki tömegverekedés, amelyben hasba lőttek egy fanatikust, aki életét vesztette. Itt is két helyi szurkolói csoport, a San Martín és a Jesús Nazareno csapott össze.

Rovatok