Index Vakbarát Hírportál

Hidegrázós pillanatok, így emlékeztek Fehér Miklósra a Benfica szurkolói mérkőzés közben

2024. február 5., hétfő 08:48

Immáron 20 éve, hogy nincs köztünk Fehér Miklós. A tragikusan fiatalon elhunyt labdarúgó utolsó csapata, a Benfica vasárnap játszotta első hazai mérkőzését a fájdalmas évforduló óta. A szurkolók vastapssal tisztelegtek az egykor 29-es mezt viselő Fehér Miklós emléke előtt, erről pedig egy hidegrázós videót is megosztott a klub a közösségimédia-felületein.

A Benfica egykori játékosa 2004. január 25-én, 22:33-kor esett össze egy portugál, idegenbeli bajnoki mérkőzésen a Vitória Guimaraes csapata ellen.

A hosszabbításban a támadó meg akart akadályozni egy bedobást, amiért a játékvezető felmutatta neki a sárga lapot.

Fehér Miklós a büntetés után mosolygott egyet, majd váratlanul összeesett a pályán. Miközben élettelenül feküdt a gyepen, a játékosok és edzők sírva fakadtak.

Ekkor még sikerült újraéleszteni, így rögtön a mentőautóba tették a tehetséges játékost. Ott ismét elvesztette az eszméletét, de az orvosok megint visszahozták. Hiába rohantak vele a kórházba, a harmadik eszméletvesztés már az életébe került. Másnap, éjjeli 00:10-kor jelentette be a kórház a halálát.

2024. február 4-én este a 29-es mezt viselő Fehér Miklós képe a mérkőzés 29. percében jelent meg a Benfica stadionjában kihelyezett eredményjelzőn, amit a szurkolók vastapssal fogadtak.

A Benficánál sosem feledkeznek meg Fehér Miklósról:

Rovatok