Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos, a ferencvárosi közönségkedvenc Fehérvárra igazolt

2024. február 5., hétfő 10:18

A labdarúgó NB I harmadik helyén álló Fehérvár FC hétfőn bejelentette a Ferencvárostól múlt héten elengedett Sigér Dávid szerződtetését.

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, a 14-szeres válogatott Sigér Dávid a Fehérvár FC játékosa lett, miután a Ferencvárosnál nem tartottak igényt a további szolgálataira. A zöld-fehérek korábbi közönségkedvence a 18-as számú mezben futballozik majd Székesfehérváron, most megkötött szerződése hosszát a bejelentésben nem hozták nyilvánosságra.

A megbeszélések során nagyon jó érzés volt, hogy szívesen látnának Fehérváron. Amikor vendégként itt jártam, mindig jó benyomásokat tett rám a környezet. Örülök, hogy egy nagy presztízsű, erős klubnál folytatom, amely korábban itthon és nemzetközi szinten is szép sikereket ért el, bízom benne, hogy nekem is hasonló eredményekben lesz szerepem ebben az új érában. Emlékszem, játszottam még a régi stadionban is, Mezőkövesd-játékosként, úgy jöttünk Fehérvárra, hogy bekkeljük ki a 0–0-t – majdnem sikerült (nevet – szerk.). Azóta rengeteg minden történt. Nagyon örülök, hogy megérkeztem az NB I-be, átigazolhattam a Balmazújvárosból a Ferencvárosba, jöttek a nemzetközi mérkőzések, a válogatott meghívók – nagyon szép pillanatokra tudok visszaemlékezni. Viszont nem szeretnék itt megállni! Rengeteg energiát érzek magamban, képes vagyok megvalósítani további nagy célokat egy olyan csapatban, ahol ugyanarra vágynak, mint én

– idézte Sigér Dávidot a fehérvári klubhonlap a szerződés aláírása után.

A középpályás 1990. november 30-án született Debrecenben. A 175 centiméter magas játékos a DVSC-ben kezdett el futballozni, melynek kölcsönjátékosaként szerepelt Tégláson, Létavértesen, Mezőkövesden és Balmazújvárosban is. 2015-ben a Balmazújváros kivásárolta a szerződéséből, az együttes csapatkapitányaként a 2016–2017-es szezonban történelmi tettet végrehajtva jutottak fel az NB I-be – idézte fel a fehervarfc.hu.

Első élvonalbeli szezonjában szinte végig a pályán volt, és négy gólt szerzett, azonban a bennmaradást nem tudta kiharcolni az újonc Balmazújváros. Ezt követően, 2018 nyarán igazolta le a Ferencváros, amelyben rögtön első szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett, az MTK-nak lőtt gólját pedig az év góljának választották. 

Az FTC-vel sorozatban öt bajnoki címet nyert (2019, 2020, 2021, 2022, 2023), 2022-ben a Magyar Kupát is elhódította. Az elmúlt évek alatt jelentős nemzetközi kupatapasztalatra is szert tett, egy szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében, kétszer az Európa-liga csoportkörében, egyszer az Európa-konferencialiga csoportkörében is szerepeltek – utóbbi két sorozatban a továbbjutást is sikerült kivívni. 2019-ben az El csoportkörében gólt is szerzett az Espanyol elleni, 2–2-re végződött találkozón. 

Sigér az NB I-ben eddig 135 bajnokin lépett pályára, ezeken 13 gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott.

Rovatok