Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt a futballista, miután egy néző az ujjával megérintette a fenekét

2024. február 6., kedd 07:08

Azt mondják a spanyol La Ligára, hogy a világ (egyik) legszínvonalasabb bajnoksága. A színvonalról csak annyit, hogy hétfő este a Rayo Vallecano–Sevilla- (1–2) mérkőzésen az egyik tréfás kedvű néző kis híján bedugta az ujját a bedobáshoz készülődő, és ezért kissé behajló sevillai labdarúgó, Lucas Ocampos végbelébe. Úgy tűnik, ma már bármi megtörténhet a futballpályán.

Alsóházi rangadót játszottak hétfő este Vallecasban a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának utolsó meccsén. A Rayo a Sevillát fogadta, és tulajdonképpen normális mederben csörgedezett a mérkőzés, mígnem a vendégek bedobáshoz készülődő játékosával olyasmi történt, amire nem valószínű, hogy volt már példa futballmeccsen.

Lucas Ocampos, a Sevilla labdarúgója kezébe vette a labdát, kissé előrehajolt, hogy lendületet vegyen a bedobáshoz, amikor az első sorban ülő egyik fiatal néző kis túlzással beledugta az ujját az argentin fenekébe!

Ocampos lassan megfordult, szerencsére volt annyi önuralma, hogy nem kevert le egy pofont a nézőnek, mondott neki valamit, majd elvégezte a bedobást. 

A mérkőzést különben 2–1-re a Sevilla nyerte meg. 

Ocampos a meccs után felháborodottan nyilatkozott:

Azt hiszem, a felvételek eléggé egyértelműek. Bárcsak a liga komolyan venné a történteket, és nem csinálna belőle viccet. Szerintem ez van annyira gusztustalan, mint mondjuk a rasszista megnyilvánulások. Nem állítom, hogy a Rayo valamennyi szurkolója ilyen lenne, mint ez a kölyök, de hát mindig van egy idióta, aki szégyent hoz az egész közösségre. 

A játékos arról is beszélt, ha mindez a női futballban történt volna meg, már az egész világ erről beszélne, és hatalmas botrány kerekedett volna.

Nem kevertem le egy pofont a srácnak, visszafogtam magam, arra gondoltam, van két lányom, nem hiányzik, hogy másnap az iskolában erről beszéljenek. De ha már a gyerekeim szóba kerültek, remélem, őket sohasem éri ilyen inzultus. 

A mérkőzés után a riporterek megkérdezték Sergio Camellót, a Rayo egyik játékosát, hogy mit szól az esethez.

Nem kell ezt annyira komolyan venni, ahogy elnéztem a felvételeket, két-három 14-15 éves kölyök ült ott az első sorban, az egyikük volt az, aki elkövette ezt a gyerekcsínyt, ezt a valóban nem odaillő cselekedetet. De hát Ocampos argentin, és neki tudnia kell, hogy Argentínában ennél cifrább dolgok is megtörténnek a futballstadionokban.

Camello nyilván arra célzott, hogy a hétvégén két szurkolót is megöltek verekedésben  Argentínában.

Amikor elmondták Ocamposnak, mit nyilatkozott Camello, az argentin elborzadt.

Micsoda, gyerekcsíny?! Szerintem nekünk, labdarúgóknak példát kéne mutatnunk, és az ilyen nyilatkozat minden, csak nem példamutatás.

(Borítókép: Lucas Ocampos (j), a Sevilla FC játékosa Ivan Balliuval (b), a Rayo Vallecano játékosával a Rayo Vallecano és a Sevilla FC közötti La Liga EA Sports mérkőzésen Madridban, Spanyolországban, 2024. február 5-én. Fotó: Alvaro Medranda / Quality Sport Images / Getty Images Hungary)

Rovatok