Index Vakbarát Hírportál

Sokkoló madridi óriásplakátot dörgölt a Girona a Real orra alá a rangadó előtt

2024. február 7., szerda 20:46

Miközben Míchel, a La Liga tabellájának második helyén álló Girona labdarúgócsapatának edzője váltig azt hangoztatja, hogy jó lenne legalább eljutni Európába, vagyis az első hat között végezni, a katalán kisváros és a csapat is lázban ég; arra készülnek, hogy szombaton 18.30 órai kezdettel legyőzzék a rekordbajnokot a Santiago Bernabéu Stadionban, és ezzel visszavegyék a vezetést a tabellán. Ennek érdekében szellemes óriásplakátot helyeztek el egy madridi házfalon.

Immár 23 fordulón jutottak túl a spanyol élvonalban, és tényleg kéretik komolyan venni a Gironát. A katalán kis csapat a La Liga tabelláján két pont különbséggel követi az éllovas Real Madridot. Ha nem is mindent eldöntő, de fontos mérkőzést rendeznek szombaton 18.30 órai kezdettel a Santiago Bernabéu Stadionban, ahol a 35-szörös spanyol bajnok, 14-szeres BEK/BL-győztes Real Madrid a két éve még a másodosztályban szerénykedő Gironát fogadja.

A két csapat tavaly szeptember 30-án már találkozott, akkor a Real Madrid az Estadi Montiliviben Joselu, Aurelien Tchouaméni és Jude Bellingham góljával 30-ra győzött. Akkor mindenki azt hitte, a kijózanító vereség visszaveti Stuaniékat, de nem így történt. Visszavették a vezetést a tabellán, és bár időközben újra a Madrid állt az élre, a Gironának még mindig csak az az egy veresége van!

A szombati rangadóra tartalékosan kényszerül kiállni a Girona, mert a csapatkapitány Daley Blind és Yangel Herrera, a Real Sociedad elleni, botrányos körülmények között érvénytelenített gól szerzője öt sárga lap miatt eltiltott, és kérdéses a góllövőlistát Jude Bellinghammel holtversenyben vezető Artyom Dovbik szereplése is, az ukrán centert térdsérülés gyötri.

Ettől függetlenül a katalánok győzni mennek a Santiago Bernabéu Stadionba, ahová már mind a 85 ezer jegy elkelt, még úgy is, hogy a belépők árai 165 és 2500 euró (64 ezer 970 ezer forint) és között mozognak.

És győzelmi szándékukat egy gigantikus óriásplakáttal támasztották alá, amelyet a csapat egyik szponzora, a HR-ben (vagyis munkaközvetítésben) utazó Marlex függesztett ki Madrid kellős közepén:

A plakát szövege félreérthetetlen: Cuando el currículum no lo es todo.

Magyarul, szabad fordításban: Amikor a klubtörténelem nem minden.

Ezzel arra utalnak, hogy hiába összehasonlíthatatlan a két klub pedigréje, hiába 35-szörös bajnok és 14-szeres BEK/BL-győztes a Madrid, a pályán nem ez számít, hanem a képességek és a küzdeni tudás. 

A Girona felnőtt keretéhez tartozik a korosztályos magyar válogatott védő, Yaakobishvili Antal is. A 19 éves futballista idén egy bajnokin és két kupameccsen kapott már szerepet, a legutóbbi két La Liga-fordulóban kispados volt.

Rovatok