Index Vakbarát Hírportál

Ritkán látni akkora szabadrúgásgólt, mint amit a világ legjobb kapusa kapott

2024. február 8., csütörtök 07:34

A Chelsea 3–1-re verte idegenben az Aston Villát az angol labdarúgó FA-kupa megismételt mérkőzésén. Az élvonalbeli csapatok közül a Nottingham Forest is bejutott a nyolcaddöntőbe, igaz, jóval inkább kicentizte a kérdést: csupán tizenegyesekkel múlta felül a másodligás Bristol Cityt.

Az első mérkőzés nem hozott gólt az Aston Villa és a Chelsea között, a másodikon már a 11. percben betalált Conor Gallagher. Nem sokkal később Nicolas Jackson fejelt a hazai kapuba – egy kifejezetten szépen megkomponált labdakihozatal és akció végén (0–2).

A második félidő elején Enzo Fernández döntötte el a továbbjutás sorsát, az 54. percben egy közép-távoli szabadrúgást bombázott védhetetlenül a jobb felsőbe (0–3). Honfitársa, Emi Martínez bárhogy csóválta a fejét, nem sok esélye volt arra, hogy elcsípje a labdát (emlékezetes, 2023-ban ő nyerte el a világ legjobb hálóőrének járó Lev Jasin-díjat, szóval nem is az alapképességeivel volt gond).

Az argentin középpályás a mezét körbemutatva ünnepelt Birminghamben, ezzel alighanem a korábbi pletykákra reagált, melyek szerint a távozáson gondolkodna. A jelek szerint viszont kifejezetten büszke erre a kék trikóra – hiába a bajnokságban látott újabb gyenge teljesítmény és pillanatnyi 11. hely.

A meccs végén Moussa Diaby szépített ugyan, de ez már nem számított a továbbjutás szempontjából (1–3).

Az élvonalbeli csapatok közül a Nottingham kényszerült még túlórára, ám utóbbi együttes bizonyos értelemben kétszer is. Az FA-kupa egyik érdekessége, hogy döntetlen esetén az első mérkőzést megismétlik fordított pályaelőnnyel, azonban ha a másodikon sem születik döntés 90 perc alatt, akkor jön a hosszabbítás, majd a tizenegyespárbaj. Robin Hood városában idáig fajultak a dolgok a másodosztály 14. helyén álló Bristol City ellenében. Végül a második párnál bakiz Samuel Bell hibája bizonyult döntőnek, a Forest ugyanis mind az öt lövését értékesítette a szétlövésben.

Rovatok