Index Vakbarát Hírportál

Még nem értünk el semmit! – figyelmeztet a magyar fociválogatott védője

2024. február 9., péntek 11:54

A Parmával szeretné kiharcolni a feljutást az olasz élvonalba Balogh Botond, aki ott lenne a magyar labdarúgó-válogatott keretében a németországi Európa-bajnokságon – idézte a labdarúgó M1-nek adott interjúját a Magyar Távirati Iroda.

A 21 esztendős hátvéd az M1 aktuális csatornának hangsúlyozta, még 15 forduló hátravan a Serie B küzdelmeiből, amiben jelenleg négy pont a klub előnye a második helyen álló Cremonese és hat a harmadik pozíciót elfoglaló Como együttese előtt.

Fontos, hogy mindenkinek a fejében az legyen, még nem értünk el semmit, a legfontosabb része még hátravan

– mondta Balogh, aki elárulta, a riválisokra nem figyelnek, csak magukra koncentrálnak, de tudják, mely csapatok jelentenek veszélyt.

„Egy ilyen nagy múltú klubnak az kell hogy legyen a célja, hogy egyből visszajusson a Serie A-ba. Idén is ez a cél, nincsenek nagyon kérdések. Ha azt hozzuk, amit eddig, akkor nem lehet olyan nagyon nagy baj.”

Balogh a szezon elején kevesebb játéklehetőséget kapott, az elmúlt 12 bajnokiból kilencet viszont végigjátszott. Jelezte, hogy négyen vannak a poszton, nagy a konkurencia, sokat rotál az edző.

Egyre jobb erőben vagyok, egyre magabiztosabb vagyok

– jelentette ki Balogh, hozzátéve, hogy fejlődött az előző idényhez képest, rutinosabb, érettebb játékos lett, így összességében meg van elégedve a teljesítményével.

A 2020–2021-es szezonban már tagja volt a Serie A-ban a Parmának, azonban szeretne érettebb játékosként szerepelni az élvonalban, egyúttal bízik benne, hogy minél több meccset tud játszani a márciusi válogatottszünetig.

„Majd eldöntik, hogy megérdemlem-e azt, hogy ott legyek a keretben” – fogalmazott az MTI által idézett kétszeres válogatott védő.

Meglátása szerint amennyiben a Parmával sikerülne feljutnia a Serie A-ba, és ebből ki tudná venni a részét, akkor lenne esélye ott lenni a nemzeti csapat keretében a németországi Európa-bajnokságon.

Rovatok