Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo gusztustalan gesztusa kiverte a biztosítékot

2024. február 9., péntek 18:42

Óriási a felháborodás a Közel-Keleten Cristiano Ronaldo miatt. Nem elég, hogy a futballistának semmi sem jött be a Rijádban rendezett nemzetközi felkészülési torna döntőjében, az agya a jelek szerint teljesen ledobta az ékszíjat. A rivális szurkolók ugyanis megint Lionel Messi éltetésével töltötték a meccs jelentős részét, amiért videók tanúsága szerint levonulás közben egy félreérthetetlen gesztussal vett revansot a portugál.

Nem elég, hogy gyengébb teljesítményt nyújtott, csapata az al-Nasszr pedig kikapott a legnagyobb riválisnak számító al-Hilaltól a Rijádi Szezonkupa fantázianevet viselő nemzetközi felkészülési torna döntőjében, még viselkedésével is kiakasztotta a szurkolókat Cristiano Ronaldo.

A játékost meccs közben újra meg újra a nagy rivális Lionel Messi nevének skandálásával froclizták az al-Hilal szurkolói. Ezt követően levonulás közben a lelátóról az al-Hilal kék-fehér színösszeállításában pompázó sálakat dobtak felé. A frusztrált csatár pedig az X-re (korábban: Twitter)  felkerült videók tanúsága szerint az egyik ilyen sálat felkapta a földről, majd nemes egyszerűséggel – félreérthetetlen nemzetközi gesztusként – a gatyája azon pontjához dörgölte, ahol a nemi szerve kellett legyen…

A portugálnak már meccs közben is voltak bizarr pillanatai. Szintén az X-en keringő videón látható, hogy például kiszól a drukkerekhez, azt üvöltve:

Én vagyok itt, nem Messi!

Az 52. percben kapott is egy sárga lapot.

Az állandó „Messizés” nélkül is érthető lenne egyébként C. Ronaldo al-Hilallal szembeni frusztrációja, az al-Nasszr ugyanis azóta nem tudja 90 perc alatt legyőzni a riválist, mióta a portugál veterán megérkezett a csapathoz: hat meccsből a tegnapi már a negyedik vereség volt egy 2–2-es döntetlen és egyetlen hosszabbításban elért siker mellett.

A mérkőzés góljait egyébként Szegej Milinkovics-Szavics (17. perc) és Szalem al-Davszari (30.) szerezte.

(Borítókép: Yasser Bakhsh/Getty Images)

Rovatok