Index Vakbarát Hírportál

Szuperrangadót nyert, és közelebb került a bajnoki címhez a Bayer Leverkusen

2024. február 10., szombat 20:33

Az éllovas Bayer Leverkusern hazai pályán 3–0-ra legyőzte a címvédő Bayern Münchent a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójában, így megerősítette első helyét a tabellán.

A Bundesliga szombati csúcsrangadóján a tabella első helyén álló – és veretlen – Bayer Leverkusen fogadta a második helyen álló, címvédő Bayern Münchent.

Az első negyedórában nem záporoztak a helyzetek, érződött, hogy nagyon tisztelik egymást a csapatok. A 18. percben aztán a hazaiak gyorsan elvégeztek egy bedobást, a bal szélről belőtt labda elsuhant a védők lába mellett, a hosszú saroknál berobbanó Josip Stanisic aztán öt méterről a léc alá bombázott, Manuel Neuernek esélye sem volt a hárításra.

A sors fintora, hogy a horvát hátvéd éppen a Bayern München kölcsönjátékosaként szerepel a gyógyszergyáriaknál. Nem is ünnepelt a góljánál, feltett kezekkel jelezte, hogy ne számítsanak tőle nagy érzelemkitörésre.

A második félidőben hamar megduplázta előnyét a Leverkusen: egy tökéletesen végigvitt támadás végén Álex Grimaldo lőtte éles szögből Neuer szemei közé a labdát.

A 63. percben aztán Grimaldo majdnem megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját, az általa elvégzett szöglet után a labda a kapufáról pattant le.

A 73. percben Jeremie Frimpong is megpróbálta bevenni Neuer kapuját, de pontatlanul célzott. A bajorok nem játszottak jól, az volt az ember érzése, hogy a hazaiak jobban fel tudtak pörögni erre a meccsre.

A hosszabbításban már Neuer is csatárt játszott a Bayernnél – majdnem sikerült is fejjel játékba avatkoznia a tizenhatoson belül –, így viszont üresen maradt a kapuja, amit kihasznált a Leverkusen, Frimpong a 95. percben beállította a végeredményt.

Xabi Alonso veretlen együttesének 21 kör után öt pont az előnye a második Bayern Münchennel szemben.

Labdarúgás

Bundesliga

21. forduló

Pénteken játszották:

Vasárnap játsszák:

Rovatok