Index Vakbarát Hírportál

Ráijesztettek a Fradira, de elmaradt a meglepetés; Varga Barnabás ismét gólt szerzett

2024. február 10., szombat 19:25

A címvédő Ferencváros egygólos hátrányból fordított, és nyert 2–1-re a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában. A hazaiak már az első percben megszerezték a vezetést, de még a pontszerzés sem jött össze nekik.

A Loki játékosa, Manrique átlövésből volt eredményes – az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Dibusz Dénes minden bizonnyal simán megfogta volna a labdát, ha az nem pattan meg a visszatérő Samy Mmaee lábán.

A Fradit megfogta a bekapott gól, de 10 perc elteltével magára talált, majd a 11. percben ki is egyenlített: a nagyszerű szezont futó Abu Fani tekert balról középre, a tizenhatoson belül remekül helyezkedő Varga Barnabás – aki pár napja négy gólt rámolt be az MTK kapujába – pedig becsúsztatta a labdát a kapu bal oldalába.

A második félidő majdnem ugyanúgy kezdődött, mint az első, de a ferencvárosiak most megúszták a gólt, Bárány Donát 16 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, a hajrára fordulva fordítottak a népligetiek: Marquinhos beadása után Meldin Dreskovics hibázott megint – az első Fradi-gólnál is alászaladt a labdának –, Kristoffer Zachariassen ezt kihasználva gólt fejelt.

A hajrában a piros-fehérek hiába szorították be a vendégeket, hiába voltak újra helyzeteik, nem tudtak egyenlíteni, így pont nélkül maradtak.

Labdarúgás

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Korábban:

Rovatok