Index Vakbarát Hírportál

Rangadónak indult, erődemonstráció lett belőle: a Real Madrid gálázva verte a Gironát

2024. február 10., szombat 20:25

A listavezető Real Madrid nagyon simán, 4–0-ra verte a tabella második helyén álló Gironát a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 24. fordulójának szuperrangadóján.

A listavezető Real Madrid láthatón komolyan vette ezt a mérkőzést, Carlo Ancelotti együttese rendkívül fegyelmezetten játszott a La Liga meglepetéscsapata ellen. A Girona ebben a szezonban rengeteg csapatot megszórt, nem véletlenül állt a forduló előtt a tabella második helyén – a katalán gárda az őszi szezonban mindössze egyszer kapott ki, pont a Realtól.

Az enyhe mezőnyfölény hamar góllá érett, a hatodik percben Vinícius Júnior lőtt bombagólt, a brazil szélső jobbal tekert 17 méterről a kapu bal oldalába.

A félidő végén megint a brazil sztár villant nagyot, jobb külsővel indította szenzációsan Jude Bellinghamet, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, majd higgadtan a kapuba gurított.

A második félidőre már egy harapósabb Girona futott ki, a vendégek nekiugrottak a hazaiaknak. Aztán Bellingham lent maradt a földön, de tudta folytatni a mérkőzést.

Olyannyira, hogy az 54. percben fájós bokával is gólt lőtt, a hihetetlen napot kifogó Vinícius Júnior közreműködésével. Aztán az angol válogatott játékos jelezte, nem tudja folytatni, cserét kért.

Néhány perccel később jött az újabb gyomros a vendégeknek. A hazaiak villámgyorsan felértek az ellenfél tizenhatosához, majd Rodrygo lőtte ki a kapu bal oldalát 15 méterről.

A folytatásban a Real visszavett a tempóból, a Girona pedig nem tudott újból felpörögni, érezhető volt, hogy a vendégcsapat elengedte ezt a mérkőzést.

A végén még egy tizenegyest is összehoztak a vendégek, ám a csereként beálló Joselu a kapufát találta el – ezen az estén még ez is bőven belefért a madridiaknak.

Labdarúgás

La Liga

24. forduló

Később:

Pénteken játszották:

Vasárnap játsszák:

Hétfőn játsszák:

Rovatok