Index Vakbarát Hírportál

Felgyújtották a szurkolók a lelátót, félbeszakadt a Szuperkupa-meccs

2024. február 12., hétfő 20:57

Szurkolói rendbontások miatt előbb félbeszakították, majd idő előtt lefújták a chilei Szuperkupa-meccset helyi idő szerint vasárnap este.

Az Estadio Nacional Julio Martínez Prádanosban csapott össze a Colo Colo és a Huachipato, de az igazi összecsapás a lelátón zajlott. A Garra Blanca, a Colo Colo ultracsoportja már a kezdés előtt sem bírt a vérével, a kezdő sípszó után gyakorlatilag végig káosz uralkodott a lelátón, a második félidőben a drukkerek megpróbáltak bejutni a pályára is.

A La Tercera beszámolója szerint a Garra Blanca tagjai a futballpálya körüli futókörre vonultak azzal a szándékkal, hogy bemennek a pályára – a rendőrség és a biztonsági csapat próbálta őket feltartóztatni. Eközben a lelátón elszabadult a pokol: a szurkolók görögtüzeket gyújtottak, amitől gyakorlatilag lángba borult az egyik tribün.

A mérkőzést a második félidőben – ami eleve 15 perces csúszással kezdődött – félbe kellett szakítani, de körülbelül fél óra múlva jöhetett a folytatás. Sokáig azért így sem tartott, néhány percnyi játék után a játékvezető végleg megszakította a találkozót, miután a lelátón folytatódtak a zavargások.

A Colo Colo már a 11. percben megszerezte a vezetést, majd a januárban hazatért, többek között a Barcelonában és az Interben is megfordult Arturo Vidal góljával megduplázta előnyét – a középpályásnak hazatérése óta ez volt az első mérkőzése a Colo Colóban.

A lefújás után Arturo Vidal további biztonsági intézkedések bevezetését sürgette, és hangsúlyozta: Európában más intézkedések is érvényben vannak, ezeket fel kell mérniük Chilében, és cselekedniük kell.

Rovatok