Index Vakbarát Hírportál

Hiába a csodaszerű gól, bizarr bíráskodás mellett másodjára már kikaptunk Kuvaittól

2024. február 12., hétfő 10:22

A pénteki győzelmét követően 3–2-re kikapott a magyar futsalválogatott Kuvait vendégeként a vasárnapi felkészülési mérkőzésen – jelentette a Magyar Távirati Iroda.

A sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint az első félidő hajrájában a hazaiak egy oldalberúgást követően vették be a magyar kaput, a fordulás után pedig hamar megduplázták az előnyt. Büki Baltazár kiállításával emberhátrányba került a magyar csapat, ráadásul a játékvezető felküldte a szövetségi kapitányt a lelátóra.

Emberhátrányban viszont – futsalban igencsak ritkán látható módon – Hadházi Sándor góljával szépített, majd Rábl János találatával a 34. percben egyenlített a vendégegyüttes. A hajrában a kuvaitiak öt a négy elleni játékra váltottak és mindössze 9 másodperccel a végső dudaszó előtt szerezték meg a győztes gólt (3–2).

Nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen jobban megfelelt a játék képének. Összességében elégedett vagyok a játékosok egész hetes teljesítményével, folyamatosan fejlődik a játékunk. Sok fiatal futsalos kapott lehetőséget a bizonyításra, úgy érzem, sok munkával és idővel egy erős válogatott generáció alakulhat ki a mostani fiatalokból

– mondta az MTI által idézett Sergio Mullor Cabrera.

A magyar válogatott – amely a decemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre készül – pénteken 2–1-re nyert Kuvaitvárosban a vb-selejtező előtt álló házigazdákkal szemben.

Rovatok