Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool után a Chelsea is magyar válogatott futballistát igazolhat

2024. február 12., hétfő 19:53

Remek cégért teremt a magyar válogatott labdarúgóknak Liverpoolban Szoboszlai Dominik, igaz, a brit szabadúszó sportújságíró pletykájának főszereplője, Kerkez Milos önerőből is kivívta megannyi angol futballszurkoló elismerését. A magyar válogatott szárnyvédője jelenleg a Bournemouth-ban futballozik, ám hamarosan lecsaphat rá az angol élvonal gigásza, a mostanság kissé botladozó Chelsea – írja Ben Jacobs.

Az angol sportújságíró szerint a Chelsea már hosszabb ideje küzd azzal, hogy a balhátvéd posztjára megtalálja a megfelelő embert – a jelenlegi keretből Marc Cucurella bokasérülése miatt nem bevethető másfél hónapja, míg Ben Chilwell hosszú sérülés után csak januárban tért vissza. Az említett futballisták hosszabb távú pótlására kiszemelt szárnyvédők között pedig egy számunkra igencsak kedves jelölt is akad Kerkez Milos személyében – szúrta ki a Nemzeti Sport Online.

Jacobs úgy tudja, hogy két fő kiszemeltje van a posztra a londoni klubnak: az egyikük a Bayern kanadai alapembere, Alphonso Davies, ám Jacobs szerint ő inkább a Real Madridhoz igazolna, a másik pedig a Bournemouth-hoz múlt nyáron érkezett 13-szoros magyar válogatott, aki tökéletesen beleillene abba a játékosprofilba, amilyet a londoni klub az új tulajdonosok, Todd Boehly és Behdad Eghdali érkezése óta legtöbbször szerződtetnek.

A nagy jövő előtt álló Kerkezt egyelőre csak megfigyeli a Chelsea, ami nem jelent túl sok konkrétumot. Azt sem gondolnánk, hogy a klub már bármilyen lépésre is elhatározta volna magát vele kapcsolatban. Sokkal inkább valószínű, hogy ha ilyen ütemben fejlődik, akkor legkorábban 2025 nyarán történhet előrelépés az ügyében

– írta értesüléséhez a brit riporter.

A Chelsea jelenleg a Premier League 11. pozíciójában található, míg Kerkez jelenlegi együttese, a Bournemouth a 13. A londoni kékek a 24. forduló zárómeccsén a Crystal Palace otthonában lépnek pályára.

(Borítókép:  Milos Kerkez (AFC Bournemouth) az AFC Bournemouth és a Chelsea FC közötti Premier League mérkőzésen a Vitality Stadionban 2023. szeptember 17-én, a Bournemouth Angliában. Fotó: Ryan Pierse / Getty Images)

Rovatok