Index Vakbarát Hírportál

Rafa Leao zseniális passza Napoli-verést ért a Milannak

2024. február 12., hétfő 09:50

Az AC Milan 1–0-ra legyőzte a vendég Napolit az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A Milan abban a tudatban vághatott neki a rangadónak, hogyha győz, nyomás alatt tarthatja a Juventust a második helyért folyó csatában. A torinóiak ugyanis csak hétfő este (20.45-től az Udinesét fogadják) lépnek pályára a 24. fordulóban.

Az első félidő kiegyenlített játékot, ám rendkívül kevés helyzetet hozott, a vendégek egyetlen valódi helyzetét a 9. percben Giovanni Simeone puskázta el, miután 6 méterről nem tudta kapura tenni Khvicha Kvaratskhelia centerezését.

Theo Hernández 25. percben születt gólja az első és egyetlen kaput eltaláló próbálkozás volt a 45 perc alatt. Rafa Leao zseniális indítást adott az óriási sprintet kivágó franciának (1–0). A Napoli ugyan minimálisan többet birtokolta a labdát, a bajnoki címvédőnek a tizedik perctől kezdve már az is óriási gondot okozott, hogy egyáltalán a tizenhatoson belülre juttassa azt.

A második játékrészre a Milan visszább húzódott, átadva a területet a Napolinak, a vendégek jóval veszélyesebbé is váltak, ám Mike Maignan kapuját továbbra sem igazán találták. A francia válogatott hálóőrnek az egész meccsen csupán két védést kellett bemutatnia, igaz, Matteo Politano tekerésénél csak milliméterek hiányoztak az egyenlítésnél. Miként a 89. percben is, mikor Jesper Lindström centerezése a menteni igyekvő Jan-Carlo Simics lábáról a lécre vágódott...

Sikerével a Milan egy pontra megközelítette a Juventust, a Napoli folytatva a mélyrepülést maradt a tabella 9. helyén.

LABDARÚGÁS
OLASZ SERIE A, 24. FORDULÓ

FiorentinaFrosinone 51 (30)
BolognaLecce 40 (20)
AC MonzaHellas Verona 00
GenoaAtalanta 14 (01)
AC MilanSSC Napoli 10 (10)
Szombaton játszották
AS RomaInternazionale 24 (21)
CagliariSS Lazio 13 (01)
SassuoloTorino FC 11 (11)
pénteken játszották
SalernitanaEmpoli 13 (01)
hétfőn játsszák
JuventusUdinese 20.45

(MTI / Index)

Rovatok