Index Vakbarát Hírportál

Az emberhátrányban záró Bayern München meglepő pofont kapott Rómában

2024. február 14., szerda 22:53

A PSG nagy lépést tett a továbbjutás felé, miután hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Real Sociedadot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, a Bayern München viszont emberhátrányban zárva kikapott a Lazio otthonában.

Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1–0 (0–0)

A német porondon egyeduralkodónak számító bajorok idénye finoman szólva sem veretes: a Szuperkupában az RB Leipzig, a Német Kupában a harmadosztályú Saarbrücken bizonyult jobbnak, a Bundesligában pedig a Bayer Leverkusen sima 3–0-val szökött meg öt pontra riválisától! 

Így még inkább felértékelődik a Bajnokok Ligája, ahol viszont a megmaradt gárdák közül az egyik legkönnyebbnek számító együttes volt az ellenfél. 

Igyekeztek is a németek, hogy gyorsan vezetéshez jussanak, és a hetedik percre már két lehetőségnél jártak, más kérdés, hogy Joshua Kimmich és Harry Kane sem találta el a kaput.

Ezzel amúgy is baja volt a Bayernnek, a 32. percben Leroy Sané szabadrúgása már a hatodik fölé vagy mellé szálló próbálkozás volt, igaz, a túloldalon is csak Luis Alberto ágyúzásánál emelkedhetett kicsit a vérnyomás.

A játékrész hajrájában Leon Goretzka előkészítése után Jamal Musiala került nagy helyzetbe, a befejezés viszont ekkor sem sikerült tökéletesen.

Aztán a fordulást követően villámgyorsan előnybe kerülhetett volna a római csapat, Gustav Isaksen lépett ki ziccerben, de Manuel Neuer bebizonyította, hogy még mindig kiemelkedő kapusnak számít a nemzetközi porondon.

A felbátorodó olaszok a félidő derekán óriási esélyt kaptak, Ciro Immobile szlalomozása után Dayot Upamecano talpalta szét Isaksen sípcsontját, amiért ő piros lapot, a Lazio büntetőt kapott:

A labda mögé Ciro Immobile állt, és a korábbi dortmundi higgadtan bal alsóba helyezett (1–0).

A vendégek a hajrában Harry Kane közeli szabadrúgásával veszélyeztettek, a túloldalon egy-egy kontra végén előbb Felipe Andersont blokkolták, majd Pedro lövését védte Neuer, így nem született újabb gól.

A visszavágóra március 5-én kerül sor Münchenben.

Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) 2–0 (0–0)

Két párharcban vártuk a hazai pályán kezdő együttes fölényét, és egyedül a baszk csapat volt az a csoportgyőztes, amelyik nemhogy az első kilencbe nem fért be erősorrendünkben, de összesen csupán három együttest tudtunk mögé sorolni.

A párizsiak számára jó előjel lehetett, hogy Bálint napján hét évvel ezelőtt egy négyest gurítottak egy másik spanyol csapatnak, más kérdés, hogy az kevésbé, hogy a visszavágón a Barcelona 6–1-re nyert, és 6–5-ös összesítéssel továbbjutott…

Ezúttal Kylian Mbappé lapos lövésével indult a meccs, de Alex Remiro védett, és ekkor még kevesen gondolhatták, hogy ez lesz egy egyetlen kaput eltaláló kísérlet az első félidőben.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lettek volna lehetőségek, többször is csak centik választották el a csapatokat a góltól, az utolsó percben Mikel Merino lövését konkrétan a léc hárította.

Egyórányi játékhoz érve Mbappé újabb két lehetőségét jegyezhettük fel, és bár az elsőnél még blokkoltak a védők, a másodiknál már senki sem tudta megakadályozni a vezetést, Marquinhos csúsztatása után lőtt a rövid felsőbe (1–0).

Nem sokkal később pedig jött Bradley Barcola remek szólója, így a PSG ezúttal is remek eredménnyel várhatja a visszavágót (2–0) – remélve, hogy most nem nyílik ki a spanyol gólcsap...

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:

keddi eredmények

A folytatásban

február 20. (kedd):

február 21. (szerda):

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírását?

  • 25377
    Real Madrid
  • 6520
    Bayern München
  • 2754
    Paris Saint-Germain
  • 2308
    Dortmund

(Borítókép: Dayot Upamecano belépője piros lapot és büntetőt eredményezett. Fotó:  Sven Hoppe / picture alliance via Getty Images)

Rovatok