Index Vakbarát Hírportál

Nagy estéje volt az AC Milannak az Európa-ligában; Sallaiék otthon ikszeltek

2024. február 15., csütörtök 21:09

A portugál Sporting CP idegenben, a török Galatasaray otthon került előnybe a labdarúgó Európa-liga rájátszásának első fordulójában, csütörtökön. Az esti mérkőzéseken a Milan simán legyőzte a francia Rennes együttesét, míg Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a német Freiburg gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán.

A lisszaboni együttes 3-1-re győzött a svájci Young Boys otthonában (a magyar származású Gyökeres Viktor a 41. percben volt eredményes tizenegyesből), az isztambuli csapat pedig a cseh Sparta Praha ellen nyert 3-2-re.

Utóbbi mérkőzésen Mauro Icardi a 91. percben szerezte meg a győztes gólt.

Az Olympique Marseille 2-2-es döntetlent ért el Hamburgban az ukrán Sahtar Donyeck vendégeként, az AS Roma pedig 1-1-et játszott Rotterdamban, a holland Feyenoord otthonában. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

A Milan este kilenc órakor lépett pályára, és nagyom simán győzte le a Rennes együttesét. Az azeri Qarabag idegenben lőtt négy gólt, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás irányába.

A Benfica mérkőzése drámai körülmények között ért véget, Ángel Di María a 98. percben lőtt győztes gólt tizenegyesből.

Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a német SC Freiburg gól nélküli döntetlent játszott a francia RC Lens otthonában a labdarúgó Európa-liga rájátszásának első fordulójában, csütörtökön.

A két magyar válogatott játékos közül Sallai kezdő volt és a 86. percben lecserélték, Szalai a cseresorból nézte végig a találkozót, írja az MTI.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Labdarúgás

Európa-liga

A nyolcaddöntőbe jutásért, első mérkőzések:

Feyenoord (holland)-AS Roma (olasz) 1–1 (Paixao 45+1., illetve Lukaku 67.)

Galatasaray (török)-Sparta Praha (cseh) 3–2 (Demirbay 19., Krejcí 61. – öngól, Icardi 91., illetve Preciado 47., Kuchta 65.)

Piros lap: Nelsson (62.), illetve Rynes (80.)

Sahtar Donyeck (ukrán)-Olympique Marseille (francia) 2–2 (Matvijenko 68., Eguinaldo 93., illetve Aubameyang 64., Ndiaye 90.)

Young Boys (svájci)-Sporting CP (portugál) 1–3 (Ugrinic 42., illetve Amenda 31. – öngól, Gyökeres 41. – tizenegyesből, Goncalo Inácio 48.)

Piros lap: Camara (89., Young Boys)

Benfica (portugál)-Toulouse FC (francia) 2–1 (Di María 68., 98. – mindkettő tizenegyesből, illetve Desler 75.)

Piros lap: Mawissa Elebi (Toulouse, 97.)

AC Milan (olasz)-Stade Rennes (francia) 3–0 (Loftus-Cheek 32., 48., Rafael Leao 53.)

RC Lens (francia)-SC Freiburg (német) 0-0

SC Braga (portugál)-Qarabag FK (azeri) 2–4 (Banza 44., Joao Moutinho 91. – tizenegyesből, illetve Jankovic 21. – tizenegyesből, Zoubir 54., 69., Juninho 65.)

Rovatok