Index Vakbarát Hírportál

Ügynökén keresztül üzent a világnak a doppinggal megbukott világbajnok futballista

2024. február 15., csütörtök 13:47

Folyamatosan edz, és készül a visszatérésre a világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes Paul Pogba, aki most arra vár, hogy felmentsék a doppingvád alól. A 30 éves labdarúgó szervezetében még augusztusban találtak szintetikus tesztoszteront.

Mint ismert, a francia válogatottal még 2018-ban világbajnoki címet ünneplő labdarúgó augusztusban produkált pozitív doppingtesztet, méghozzá egy olyan bajnoki mérkőzés után, amelyen pályára sem lépett, és a kispadról nézett végig.

Az Udinese elleni bajnoki után Pogbát véletlenszerűen hívták vizsgálatra, az eredmények pedig megnövekedett tesztoszteronszintet mutattak ki.

Az olasz ügyészség négy év eltiltást kért a francia futballistára. Amennyiben kedvezőtlen ítélet születik, úgy jelenlegi klubja, a Juventus felbonthatja a játékos szerződését, aki így bukhatja az évi körülbelül 9 millió eurós fizetését.

Pogba remek fizikai állapotban van, az sem jelentene neki problémát, ha már holnap ki kellene futnia a pályára, simán végigjátszana 90 percet. Mentálisan nagyon erős. Néha azt mondom neki, hogy lazítson, és menjünk el kikapcsolódni, mire azt feleli, hogy neki erre nincs ideje, mert edzenie kell. Folyamatosan azt hajtogatja, hogy végig kell járnia az utat, amire rálépett

– mesélte a játékos ügynöke, Rafaela Pimenta a francia sztár hozzáállásáról, írja az ANSA olasz hírügynökség.

A Gazzetta dello Sport információi szerint Pogba egy amerikai szakember felügyelete mellett szedett étrend-kiegészítő tablettákat anélkül, hogy konzultált volna a Juventus orvosaival.

Rovatok