Index Vakbarát Hírportál

Nem mindennapi indokkal tették lapátra a horvátok a Pécs korábbi futballedzőjét

2024. február 15., csütörtök 12:13

Azonnali hatállyal menesztették Robert Jarnit a horvát U17-es labdarúgó-válogatott éléről, miután a szakember olyan nyilatkozatot tett, amely kiverte a biztosítékot a Horvát Labdarúgó-szövetség (HNS) vezetőségénél.

Az 55 éves edző kijelentette, örülne, ha egykori csapata, a spanyol Real Betis kiejtené a horvát Dinamo Zagrebet az Európa-konferencialigából. Jarni 1995 és 1998 között három szezont húzott le a sevillai csapatban, melynek színeiben 98 meccsen 19 gólt szerzett.

A horvát szövetség jelezte, támogatja az emberek azon jogát, hogy a tetszésük szerinti csapatnak szurkoljanak, még ha ezzel a gondolkodással sokan nem is tudnak azonosulni.

„Ezzel együtt a HNS magasabb elvárásokat támaszt a válogatottak munkáját irányító szakemberek felé, s ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy bármelyik horvát válogatott edzője egy horvát klub ellen szurkoljon az európai porondon” – olvasható a hivatalos kommünikében, írja az NSO.

Jarni szavai kisebb közfelháborodást keltettek Horvátországban, Bruno Petkovic, a Dinamo Zagreb 34-szeres horvát válogatott támadója például kijelentette, hogy „minden horvát, aki nem egy horvát klubcsapatnak szurkol, bohóc”.

Jarni korábban Magyarországon is edzősködött, 2014 novemberében ő váltotta Véber Györgyöt az akkor még élvonalbeli Pécs kispadján. A horvát tréner Felcsúton is megfordult, a Puskás Akadémiát irányította évekkel ezelőtt, ahonnan 2016 áprilisában állt tovább.

Rovatok