Index Vakbarát Hírportál

Minden idők egyik legfurcsább kiállítását hozta egy angol futballmeccs

2024. február 16., péntek 21:50

Egészen elképesztő jelenetek játszódtak le az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) péntek esti rangadóján, a West Bromwich Albion–Southampton mérkőzésen. A házigazdák menedzsere, Carlos Corberán a pályára benyúlva hozzáért a még játékban lévő labdához, így a játékvezető kiállította.

A Premier League-be való feljutásért küzdő csapatok mérkőztek pénteken este az angol második ligában, Gera Zoltán volt csapata, a West Bromwich Albion a Southamptont látta vendégül. Alighogy elkezdődött a találkozó, a házigazdák menedzsere, Carlos Corberán piros lapot kapott, méghozzá egy igen ritkán látható „szabálytalanságért”. 

A pálya kispadok előtti oldalán zajlott a játék a mérkőzés hatodik percében, amikor Carlos Corberán valószínűleg azt hihette, hogy a labda áthaladt az oldalvonalon, ezért beljebb tolta azt lábbal. 

A visszajátszásokon azonban látszott, hogy teljes terjedelmével nem hagyta el a játékteret a labda, így a menedzser nem érhetett volna hozzá – Sam Allison játékvezető azonnal fel is mutatta a piros lapot, a spanyol szakvezetőt felküldte a lelátóra.

Carlos Corberán és stábja sem tiltakozott, gyorsan belátták, hogy a menedzser hibázott. A játék labdaejtéssel folytatódott. A jelenet a hazaiakat megzavarta, a Southampton ugyanis nyolc perccel később Ryan Fraser góljával megszerezte a vezetést.

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) szabályai szerint az a menedzser vagy vezetőedző, aki piros lapot kapott az adott mérkőzésen, nem ülhet be a meccs utáni sajtótájékoztatóra, így a szurkolóknak még egy ideig várniuk kell, hogy megtudják: mire gondolt Corberán, amikor hozzáért a még játékban lévő labdához.

Carlos Corberánnak nem ez volt a legjobb estéje: először volt ott a lelátón a West Bromwich új tulajdonosa.

Rovatok