Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Palkó parádés szabadrúgásgóllal segítette győzelemhez a Herthát

2024. február 16., péntek 21:28

A Hertha Berlin egygólos hátrányból fordítva 3–2-re nyert hazai pályán a Magdeburg elleni bajnokin a Bundesliga másodosztályának 22. fordulójában. A győzelemhez a vezetőedző idősebbik fia, az egyszeres magyar felnőttválogatott Dárdai Palkó fantasztikus szabadrúgással járult hozzá.

A Herthában ezúttal Dárdai Pál középső fia, a márciusban jó eséllyel a magyar válogatottban ugyancsak bemutatkozó Márton is kezdő volt, sőt a fivérek közül ő végig is játszotta a találkozót. A 39. percben az alább látható szabadrúgásgóllal csapatát 2–1-es vezetéshez segítő Palkó 68 percet töltött a pályán.

A Hertha sikerében Dárdai Palkó mellett Fabian Reese is elévülhetetlen érdemeket szerzett, ő lőtte a másik két gólt. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a vendégegyüttes tíz emberrel fejezte be a meccset, miután a gólra váltott szabadrúgás előtt szabálytalankodó Jean Hugonet azonnali piros lapot kapott.

A harmadik testvér, Dárdai Bence bokasérülés miatt nem bevethető november óta.

Sikerével a berlini alakulat 32 pontot számlál, és a tabella 8. helyén áll, mindössze ötpontos lemaradásban az osztályozós pozícióban lévő, harmadik Hannover 96 mögött. A tabellát a St. Pauli vezeti 42 ponttal, a Holstein Kiel 39-cel a második.

LABDARÚGÁS
NÉMET 2. BUNDESLIGA, 22. FORDULÓ
Hertha BSC–Magdeburg 3–2 (Reese 33., 59. – az elsőt 11-esből, Dárdai P. 39., ill. Atik 22., To. Müller 51.)

Rovatok