Index Vakbarát Hírportál

A spanyol középcsapat nagyot álmodott: „lecsapott” Mbappéra

2024. február 16., péntek 10:21

A 25 éves, világbajnok francia labdarúgó, Kylian Mbappé már közölte a Paris Saint-Germain vezetőségével, hogy elhagyja nyártól a klubot – írta meg a hírt Fabrizio Romano olasz transzferguru csütörtökön. A Getafénak több se kellett, egy ilyen „ziccert” nem hagyott ki, és a spanyol bajnokság tizedik helyezettje az X-en a klub mezében már úgy mutatta be a klassziscsatárt, mintha a játékosa lenne.

Mbappé Real Madridba igazolása már évek óta szóbeszéd tárgya és visszatérő, kiemelt téma a nemzetközi sportsajtóban, eddig azonban mindig sikerült a francia alakulatnak meggyőznie játékosukat a maradásról és a hosszabbításról. 

Most azonban úgy néz ki, minden eddiginél nagyobb a lehetőség arra, hogy nyáron, szerződése kifutásával tényleg a királyi gárdához igazolhat. A döntésre, valamint az erről szóló hivatalos bejelentésre akár már februárban sor kerülhet.

Bár a PSG idén sem akarta feltétlenül elengedni első számú sztárját, a nyártól igyekszik fiatalokat beépíteni, ami kihatással lehet a céljaira, elsősorban a nemzetközi porondon betöltött szerepére. Márpedig ez egy olyan sztár esetében, mint Mbappé, akit klubszinten a legrangosabb célok motiválnak – a bajnokságon túl a Bajnokok Ligája-győzelem –, döntő érv lehet amellett, hogy elhagyja csapatát. 

A több éve tartó huzavona után a Real Madrid mindenesetre határozott fellépést vár a 25 éves franciától. 

Rovatok