Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő jelenet az NB II-ben: leütötte ellenfelét a visszahúzott futballista – videó

2024. február 16., péntek 14:07

A labdarúgó-másodosztályban érdekelt Budafoki MTE a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ) fordul, miután a legutóbbi két meccsükön két meghatározó játékosuk is súlyos sérülést szenvedett az ellenfél szabálytalanságai miatt – olvasható a klub hivatalos oldalán.

Ez már sokk címmel tette ki posztját a budafoki együttes, amelyben az áll:

A Gyirmót elleni meccsen Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, míg a Vasas elleni találkozón Merényi Ádámot ököllel megütötték, és sajnos eltört az arccsontja. A játékvezetők mindkét esetben érthetetlenül csak sárga lapot adtak a jogosan járó piros helyett. Klubunk az MLSZ-hez fordul” – emelte ki Filkor Attila, a csapat sportigazgatója. 

Filkor Atiila hozzátette: az ellenfél edzője mindkét esetben lecserélte érintett játékosát, „hiszen jól látták ők is, nem jó ez így”.

Gondolok arra, hogy a hétközi forduló mérkőzésén az ellenfél játékosa egy másik sportág mozdulatsorát alkalmazta másfél méterre a játékvezető szeme láttára, mivel ez a sportág az ökölvívás, és annak is kesztyű nélküli változata, nem hiszem, hogy a sárga lap megfelelő válasz lett volna a labdarúgó tettére

  – mondta Filkor. 

Merényi Ádám sérülése:

Az NB II-es bajnokságban húsz forduló után a Vasas a harmadik, a Gyirmót a hatodik, a Budafok pedig a 13. helyen áll. 

Oláh Bálint sérülése:

Később a Vasas honlapján reagált a sérülést okozó játékosuk, Hinora Kristóf az ominózus esetről, amelyben bocsánatot is kért a súlyos sérülést szenvedő Merényi Ádámtól:

„Nagyon sajnálom az esetet, semmi szándékosság nem volt benne, soha senkinek nem okoznék sérülést. Egy szerencsétlen mozdulat volt, nem ütni akartam, csupán lerázni magamról a belém kapaszkodó hazai játékost, aki viszont pont úgy esett el, hogy arcon találtam. Rendkívül bánt ez az ügy, amikor tegnap megtudtam, hogy Merényi Ádám arccsonttörést szenvedett, sikerült beszélnem vele telefonon, újra bocsánatot kértem tőle, amit természetesen már a pályán is megtettem. Örülök, hogy műtéti beavatkozásra nincs szüksége, még egyszer elnézést kérek és mielőbbi visszatérést kívánok neki a pályára.”

(Borítókép: budafok1912.hu)

Rovatok