Index Vakbarát Hírportál

Kórházba került a Crystal Palace menedzsere, kupagyőztes edző ülhet a helyére

2024. február 16., péntek 10:57

Kórházba került Roy Hodgson, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Crystal Palace menedzsere, és sajtóhírek szerint pedig már nem is tér vissza posztjára. Helyét az osztrák Oliver Glasner, az Európa-ligát nyert vezetőedző veheti át.

A Crystal Palace közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy a 76 éves angol szakember a csütörtöki edzésen megbetegedett és kórházba szállították, az állapota stabil.

A történtek miatt azonban törölték a sajtótájékoztatót. 

A szurkolók az utóbbi hetekben molinókon is kifejezték elégedetlenségüket Hodgsonnal kapcsolatban, a klub gyenge teljesítményének pedig többször is hangot adtak. 

Az angol lapok szerint visszatér pozíciójába a brit, azonban a Sky in Germany beszámolója szerint nem, helyére pedig Oliver Glastert ültetik, aki edzőként tavaly Európa-liga-győzelemre vezette az Eintracht Frankfurtot. A 49 éves osztrák szakember állítólag már 2026-ig alá is írt új klubjával. 

Hodgson igen tapasztalt edzőnek számít: 2012 és 2016 között az angol válogatottat vezette, de volt a finn és a svájci nemzeti alakulat szövetségi kapitánya is, a Premier League-ben ült egyebek mellett a Fulham és a Liverpool kispadján is, külföldön több országban is megfordult, például az olasz Internationale gárdájánál.

A Crystal Palace az angol bajnokságban 24 fordulót követően a 15. helyen áll. Az együttes nincs jó formában, elmúlt hat mérkőzéséből négyszer veszített, egyszer döntetlent játszott, és csak egyszer tudott győzni, akkor is a tabella sereghajtója, a Sheffield United ellen.

Legközelebb február 19-én az Everton otthonában lép pályára, a kérdés, hogy kinek  a vezetésével.

Rovatok