Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi kulcsembere ismét megsérült, csapata nélküle nyert

2024. február 17., szombat 18:04

Az Union Berlin idegenben aratott fontos győzelmet a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. A Hoffenheim elleni „kiesési rangadót” azonban kihagyni kényszerült Schäfer András, a fővárosi együttes magyar válogatott középpályása. A 24 éves játékos az előző fordulóban fejsérülést szenvedett, s bár azt követően még visszament a pályára, az Union stábja ezúttal elővigyázatosságból úgy döntött, pihenjen.

A Hoffenheim otthonában rendezett találkozót Brenden Aaronson 84. percben szerzett gólja döntötte el. Az összecsapáson a Ferencváros korábbi légiósa, Aissa Laidouni kezdőként 66 percet töltött a pályán. A feszültséget jól jellemzi, hogy mindkét együttes tíz emberrel fejezte be a meccset, Stanley Nsokit a hazaiaktól, Kevin Vollandot a vendégektől szórták ki az első félidő hosszabbításában (0–1).

A 22-szeres magyar válogatott futballista novemberben tért vissza lábtöréséből, a szezonban eddig tíz bajnokin volt bevethető az Union színeiben. 

A listavezető Bayer Leverkusen 2–1-re nyert a Heidenheim otthonában. Xabi Alonso együtteséből Jeremie Frimpong és Amine Adli volt eredményes. A meccs hajrájában Tim Kleindienst szépített.

A dobogóért küzdő VfB Stuttgart több mint egy félidőt futballozott emberhátrányban a Darmstadt vendégeként, de így is győzött 2–1-re.

A kiváló tavaszt futó Borussia Dortmund hiába vezetett 8 perc után Niclas Füllkrug találatával a Wolfsburg ellen, végül csak egy pontot tudott elhozni az „autógyáriaktól” (1–1). A BVB ezzel öt pontra leszakadt a dobogó harmadik fokán álló Stuttgarttól. 

A Mainz tizenegy meccses nyeretlenségi sorozatot zárt le, 1–0-ra legyőzve az Augsburgot.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA, 22. FORDULÓ
Darmstadt–VfB Stuttgart 1–2 (0–1)
Heidenheim–Bayer Leverkusen 1–2 (0–1)
Hoffenheim–Union Berlin 0–1 (0–0)
Mainz–Augsburg 1–0 (1–0)
Wolfsburg–Borussia Dortmund 1–1 (0–1)
Később
18.30: RB Leipzig–Borussia Mönchengladbach

Rovatok