Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest három meccsre elegendő ziccert hibázott el Kecskeméten

2024. február 17., szombat 15:15

A Kecskemét hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott a bennmaradásért küzdő Újpest FC felett a labdarúgó NB I 21. fordulójának első szombati mérkőzésén.

Bealudt az első félidőben a Kecskemétre látogató Újpest. A korábban a fővárosi klubban is szerepelt Lukács Dániel zicceréből már a harmadik percben megszerezte a vezetést a vendéglátó (1–0). A folytatásban is csak szenvedett a Mészöly Géza által másfél hete átvett budapesti csapat, amely a játékrész hajrájában a VAR-nak köszönhette meg, hogy Branko Pauljevicset a játékvezető – egyébként valóban hibás ítélettel – nem állította ki.

Bármit is mondott szünetben övéinek Mészöly, hatott. A 20-szoros bajnok egészen más arcát mutatva tért vissza a pályára és rögvest ziccerek sorát alakította ki. Ám ezek kimaradtak, miként az 50. percben Heinz Mörschel tizenegyese is. Más kérdés, hogyha a szabályokat szigorúan vesszük, a lövés előtt a büntetőterületre belépő védők miatt újra kellett volna rúgatni a pocsék kísérletet.

A hazai kaput őrző Varga Bence ihletett formába került az utolsó 30 percben a tizenegyes hárítása után még több nagy védést bemutatva. A 28 éves hálóőr ezzel lényegében revansot vett a IV. kerületi támadókon, akik a két csapat októberi bajnokiján még ötször vették be a kapuját. 

Az Újpest vereségével maradt a 10. még épp bennmaradó helyen, míg a KTE feljött a tabella ötödik helyére.

A héten edzőváltáson átesett Mezőkövesd hazai pályán 2–1-re kikapott a Kisvárdától.  A sereghajtó pozícióba visszacsúszott mezőkövesdieknél a héten a szerb Milan Milanovic vette át Kuttor Attila helyét a kispadon, de a csapat vele sem tudta megszakítani immár nyolc meccse tartó nyeretlenségi sorozatát – emelte ki a Magyar Távirati Iroda.

LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ
Kecskeméti TE–Újpest FC 1–0 (1–0)
Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1–2 (1–1)

(Címlapi kép: Kecskeméti TE)

Rovatok