Index Vakbarát Hírportál

„Ő nézett ki a legrosszabbul” – a Liverpool gólvágója mankóval indult haza

2024. február 17., szombat 17:43

Sorjáznak a pofonok a Liverpool-szurkolók felé: csapatuk ugyan magabiztos győzelmet ért el az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, a sikerre ború vetül. A Brentford otthonából ugyanis két alapember, Curtis Jones és Diogo Jota is mankóval és lábmerevítővel távozott – Jürgen Klopp menedzser elmondása szerint különösen utóbbi állapota aggasztó. A csapatnak az újabb sérültekkel együtt már közel egy kezdőre való hiányzója van, miközben alig több mint egy hét múlva jön a Chelsea elleni Ligakupa-döntő.

Angol sajtóhírek szerint a Liverpool színeiben az előző hónap legjobb Premier League-játékosának választott Diogo Jotára hosszabb kihagyás vár a Brentford ellen elszenvedett sérülése miatt. A portugál támadót az összecsapás 44. percében hordágyon kellett lehozni a pályáról. Jota az első félidőben ugyancsak kényszerűségből lehozott Curtis Joneshoz hasonlóan mankóval hagyta el a Brentford stadionját – írja a Sky Sports. 

„Diogo nézett ki a legrosszabbul – fogalmazott Jürgen Klopp a meccs után. – Nem néztem még vissza, de úgy hallottam, a képeken egyáltalán nem nézett ki jól, ami történt vele. Meglátjuk, mi vár most rá. Ami Curtist illeti, kapott egy rúgást a bokájára. Nem volt 100 százalékig biztos abban, mi is történt, de az a tény, hogy nem tudta folytatni a játékot, árulkodó, mert mindenáron vissza akart volna menni” – tette hozzá a német szakvezető.

Az is kiderült, Darwin Núnez szünetbeli lehozatala sem volt tervezett, ő is kisebb „kényelmetlenségre” panaszkodott, ezért döntött úgy a liverpooli stáb, inkább ne menjen vissza a második félidőre. 

„Azért hoztuk le, mert elmondása szerint valami nagyon apró fájdalmat érzett” – fogalmazott az uruguayi csatárral kapcsolatban rendkívül óvatosan Klopp.

Ugyan Mohamed Szalah visszatérhetett – ráadásul góllal és gólpasszal tette mindezt –, a Liverpool eleve úgy vágott neki a londoni túrának, hogy hét játékosa is maródi az első keretből, köztük a január vége óta bevethetetlen Szoboszlai Dominikkel. 

Kloppnak lassan egy csapatra való hiányzója lesz, miután a pénteki edzésen az első számú kapus, Alisson Becker is kidőlt a sorból combhajlító-problémák miatt. A sérüléshullám pedig rosszabbkor nem is érhette volna utol a „vörösöket”. A szombati, Brentford elleni mérkőzéssel együtt március 17-éig összesen kilenc tétmeccset vív az együttes, köztük a február 25-ei, Chelsea elleni Ligakupa-döntővel, a Southampton elleni FA-kupa-nyolcaddöntővel, az Európa-liga nyolcaddöntőjének két meccsével, valamint a címvédő Manchester City elleni, március 10-ére kiírt bajnoki aranycsatával. 

Mint megírtuk, a Pool 4–1-re nyert a Brentford otthonában, ezzel megerősítette vezető pozícióját a tabellán. 

Az együttes legközelebb jövő hét szerdán lép pályára, az Anfielden a kiesés elkerüléséért küzdő Luton Townt fogadja majd. 

(Borítókép: Adam Davy/PA Images via Getty Images)

Rovatok