Index Vakbarát Hírportál

A 97. percben megismételtetett büntető kellett a Barcelona újabb sikeréhez

2024. február 17., szombat 21:20

A címvédő FC Barcelona – ha nehezen is, de – nyert a Celta Vigo otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján.

A katalán csapat a vezetés megszerzését, majd a hazai egyenlítést követően a hosszabbítás legvégén, a 97. percben csikarta ki a győzelmet úgy, hogy az első gólt is szerző csatára, Robert Lewandowski duplázott. Ám nem egyszerű módon: kétszer elvégzett büntetőből! Elsőre úgy rúgta, hogy a vigóiak kapusa hárított, de mivel a gólvonalat Vicente Guaita lába idő előtt elhagyta, a lengyel csatár ismételhetett, és másodjára már nem hibázott (1–2).

Az 54 pontos Barca őrzi harmadik helyét a tabellán a nála eddig egyformán egy meccsel kevesebbet játszó Real Madrid (61 pont) és a Girona (56) mögött.

A Barcelona legutóbbi négy bajnokiján veretlen, hármat megnyert, míg meglepetésre a kiesőzónában található Granada elleni hazai meccsét 3–3-as döntetlenre adta. 

A nap korábbi mérkőzésein az Atlético egy ötöst vágott a 9. helyezett Las Palmasnak, míg a felsőházba vágyó Osasuna 2–0-ra nyert a Cádiz ellen. 

LABDARÚGÁS
SPANYOL LA LIGA, 25. FORDULÓ

Atlético Madrid–Las Palmas 5–0 (2–0)
Osasuna–Cádiz 2–0 (0–0)
Celta Vigo–FC Barcelona 1–2 (0–1)

(MTI / Index)

(Borítókép: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

Rovatok