Index Vakbarát Hírportál

Bölöni László távozását követelték a francia szurkolók az újabb vereség után

2024. február 19., hétfő 13:20

Múlt hétvégén újabb vereséget szenvedett a Metz labdarúgócsapata a francia élvonalbeli bajnokságban (Ligue1), ami után a szurkolók Bölöni László lemondását követelték. Amennyiben elhagyná a francia csapatot az erdélyi magyar szakember, Székelyföldön vállalhatna szerepet.

Immár 10 tétmérkőzésre nyúlik a Metz nyeretlenségi sorozata, a lotaringiai csapat legutóbb még november 26-án aratott győzelmet a Lorient otthonában. A Bölöni László vezette együttes szurkolói körében érthető módon egyre nagyobb a feszültség az eredménytelenség miatt.

A Metz jelenleg a tabella 17. helyén áll, 5 pontra a biztos bennmaradást jelentő 15. pozíciótól. Múlt hétvégén a Montpellier 3–0-ra, hazai közönség előtt győzte le a Metz csapatát, amelynek szurkolói élő adásban követelték a vezetőedző lemondását.

Az ő frusztrációjuk nem nagyobb az enyémnél

– mondta Bölöni László villáminterjújában arra, hogy a csapat szimpatizánsai távozását követelték az újabb kudarc után.

A 70 esztendős szakember a legutóbbi szezonban visszajuttatta a bordó mezes együttest az élvonalba, de a legjobbak között kiábrándító a teljesítményük. 

Abban az esetben, hogyha az erdélyi magyar szakember távozna a klubtól, a román élvonalbeli Sepsi OSK tulajdonosa szívesen látná csapatánál. 

Bölöni korábban kijelentette, hogy edzőként nem tér vissza Romániába, de sportigazgatóként vagy vezérigazgatóként szerepet vállalhatna nálunk. Ha csak erről van szó, találunk megoldást, de nem edzőként jönne, és azt mi sem szeretnénk. Az viszont óriási lenne, ha sportigazgatóként segítene nekünk. Úgy gondolom, hogy sportigazgatóként remekül együtt tudna működni Bernd Storckkal. Laci már franciaként gondolkodik, hosszú ideje nyugaton él, így szerintem ők ketten remek párost alkotnának

– mondta a székelyföldi klub tulajdonosa, Diószegi László. Bölöni legutóbb 23 éve dolgozott a román labdarúgásban, akkor a nemzeti csapat szövetségi kapitánya volt egy éven keresztül.

Rovatok