Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappé már hetekkel ezelőtt aláírhatta szerződését a Real Madridnál

2024. február 19., hétfő 09:42

Múlt héten derült ki, hogy a franciák világbajnok labdarúgója, Kylian Mbappé személyesen közölte klubjával, illetve játékostársaival, hogy a szezon végén elhagyja a Paris Saint-Germaint. Egybehangzó spanyol sajtóértesülések most arról számoltak be, hogy a világklasszis támadó már hetekkel ezelőtt aláírta szerződését a Real Madridnál.

Bombaként robbant a hír múlt héten, miszerint a világ egyik legkeresettebb játékosa, Kylian Mbappé végleges döntést hozott jövőjével kapcsolatban, és elhagyja jelenlegi klubját, a Paris Saint-Germaint. A 25 éves világklasszis idén nyáron ingyen távozhat a francia fővárosból. 

A legtöbbször megbízható, mértékadó forrásként számontartott spanyol Marca terjedelmes cikkben számolt be arról, hogyan zajlott a színfalak mögötti kommunikáció a francia támadó, illetve a Real Madrid képviselői között. 

Spanyol sajtóértesülések szerint Mbappé már két héttel ezelőtt aláírta szerződését a Real Madridnál. 

A világ jelenleg egyik legjobb játékosa öt évre kötelezte el magát a spanyol sztárcsapathoz, de jóval kevesebb fizetésért, mint amennyit 2022-ben ígértek neki. Ennek miértje, hogy Mbappé bére miatt ne boruljon a madridiak fizetési táblázata, és ez ne generáljon hatalmas elégedetlenséget, feszültséget az öltözőben. 

Ennek ellenére a francia labdarúgó lesz a Real Madrid legjobban fizetett játékosa, éves szinten 15 és 20 millió euró közötti bérért, amely közel feleannyi, mint párizsi fizetése. Mbappé ügynökei elfogadták a csökkentett ajánlatot is, mert a világbajnok labdarúgó mindenképpen a Real Madrid játékosa szeretne lenni. A Marca szerint Mbappé érkezését július elsején jelentheti be hivatalosan a spanyol csapat. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok