Index Vakbarát Hírportál

A Milan kétgólos hátrányból egyenlített, végül pont nélkül maradt Monzában

2024. február 19., hétfő 08:19

Az AC Milan 4–2-re kikapott a Monza vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. A milánóiak így nem tudták megelőzni a Juventust a tabellán, továbbra is a harmadik helyen állnak.

A hazaiak az első félidő végén kétgólos előnyre tettek szert, majd a második elején még reménytelenebbé vált a Milan helyzete, mert a szerb Luka Jovic kiállítása miatt emberhátrányba is került, azonban francia világbajnoka, Olivier Giroud így is szépíteni tudott, sőt, a hajrában az amerikai Christian Pulisic egyenlített. A Milan mégis pont nélkül távozott Monzából, mert a 90. percben ismét a hazaiak szereztek vezetést, a 92. percben pedig végleg eldöntötte az összecsapást.

Az Európa-ligában szereplő piros-feketéknek a mostani kudarccal megszakadt a kilenc körön át tartó veretlenségi sorozatuk, míg a Monza immár négy találkozó óta nem talált legyőzőre a Serie A-ban.

A Milan győzelemmel a Juventust megelőzve feljöhetett volna a második helyre, így viszont maradt harmadik 11 ponttal az éllovas városi rivális, az Internazionale és kettővel a torinói csapat mögött.

Serie A, 25. forduló

Rovatok