Index Vakbarát Hírportál

Klopp korábbi üdvöskéje hosszú kihagyás után az NB II-ben tér vissza

2024. február 20., kedd 13:53

Hazatért nevelőegyesületébe Bajner Bálint, aki lassan három éve nem szerepelt profi szinten. Az egykoron a Borussia Dortmundban Robert Lewandowski cseréjeként is számításba vett csatár az idény végéig szóló megállapodást írt alá a zöld-fehérekkel.

„A szezon végéig a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatában futballozik a csatár Bajner Bálint” – szól a másodosztály 12. helyén álló zöld-fehér együttes közleménye.

A 33 éves, 197 centiméter magas csatár a Haladás VSE-ben nevelkedett, majd sorrendben Sopronban, a román Liberty Salontában, Angliában a West Hamben, aztán a Budapest Honvédban, az olasz Sulmona Calcióban, Siófokon, a német Borussia Dortmund első és második csapatában, az angol Ipswich Townban és Notty Countyban, majd Pakson, utána az olasz Modenában, ismét a német Borussia Dortmund II-ben, legutóbb pedig, 2021 nyaráig a Pécsi MFC-ben szerepelt – idézi fel a támadó igencsak kacskaringós karrierútját a haladas.hu. Az utóbbi években profi szinten sehol sem szerepelt. 

A Haladás kommünikéje megjegyzi: a csatárral már ősszel felvették a kapcsolatot, így hosszú előkészítő munka gyümölcse, hogy most bejelenthették a visszatérését. Szántó Csaba sportigazgató úgy fogalmazott: termetével, fizikumával, mentalitásával és tudásával fogja segíteni csapatot. Bajnerről anno – még a BVB trénereként – Jürgen Klopp is elégedetten nyilatkozott.

Nem úgy a csatár a hazai labdarúgásról. Májusban lesz tíz éve annak, hogy a Dortmundtól akkortájt elköszönő támadó komoly kritikát fogalmazott meg a magyar labdarúgásról, kijelentve, sem az NB I, sem a magyar futballválogatott nem érdekli. Nemhogy játékosként, nézőként sem.  

„Nézni nem nagyon szoktam. Őszinte leszek, nem érdekel. De pont pár napja, talán tegnap, a Haladás meccsébe volt szerencsém belenézni. Szombathelyiek vagyunk, édesapukám meg szerette volna nézni, de hát, öt percet néztem és fogtam a fejem. Sem iram nem volt, sem semmi olyan, amire azt mondanám, élvezetes lett volna nézni. Még azt mondom, emberek se nagyon voltak. Nem is akarom őket bántani, nem köt le, nem érdekel és ugyanúgy a válogatott se” – nyilatkozta anno az NSO TV-nek.

„Azt mondtam, hogy nem. A Dortmund második csapatában abszolút nem kívánok pályára lépni, nemhogy egy meccset, egy percet sem, mert úgy gondolom, hogy ezen túlléptem. Ezt pedig tiszteletben tartják, Jürgen Klopp, a vezetők és a második csapat edzője is. Egy olyan pozícióval lennék megelégedve, ha mondhatom így, mint amit Julian Schieber betöltött az előző két évben. Viszont az a nagy helyzet, lehetnek még nagynevű érkezők, nem is akármilyenek, világklasszisok” – mondta ugyancsak a sokat emlegetett interjúban.

Bajner az NB I-ben 34 bajnokin öt gólt szerzett, az NB II-ben 10 meccsen egy találatot jegyzett, a német Bundesligában a Borussia Dortmund színeiben egy mérkőzésen szerepelt, a német harmadosztályban 52 bajnokin 9 gólig jutott. Az angol második ligában (Championship) öt bajnokin kapott lehetőséget, a harmadosztályban 19/3 a mutatója, az olasz harmadosztályban 16 bajnokin egy gólt lőtt.

Fiatalon nyolc alkalommal is pályára lépett az U19-es válogatottban, amelyben három gólt szerzett. 

Rovatok