Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal 100 napot sem húzott ki a kispadon az olasz címvédő edzője

2024. február 20., kedd 09:53

Menesztették Walter Mazzarrit, az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő Napoli vezetőedzőjét, helyét az idény végéig ideiglenes megbízatással a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Francesco Calzona vette át.

A Serie A-ban jelenleg csak kilencedik nápolyi klub hétfőn késő este számolt be a váltásról, Aurelio De Laurentiis elnök pedig az X (korábbi nevén: Twitter) közösségi oldalon köszöntötte Calzonát, kiemelve, hogy a szakember korábban már Maurizio Sarri és Luciano Spalletti vezetőedző munkáját is segítette a Napolinál – idézte fel a Magyar Távirati Iroda.

Mazzarri már a második tréner, akinek ebben a szezonban megköszönték a munkáját Nápolyban, novemberben Rudi Garciát küldték el. Előbbinek 136 nap jutott hivatalosan a Napoli kispadján, Mazzarrinak már csak 97…

A Napoli az előző idényben 33 év után nyerte meg újra az olasz bajnokságot, a sikeredző Spalletti viszont nem folytatta a munkát, s azóta a délolasz együttes nem igazán talál magára.

Calzona ideiglenes kinevezéséhez a szlovák szövetség engedélye (SFZ) is kellett, és mivel az SFZ nem gördített akadályt az 55 éves tréner szerepvállalása elé, a szakember már szerdán bemutatkozhat a kispadon, mégpedig éppen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén, amelyen az FC Barcelona lesz a Napoli vendége.

Calzona 2022-ben hagyta el Nápolyt, akkor vette át a szlovák válogatottat, amely az irányításával kijutott a nyári, németországi Európa-bajnokságra – írta az MTI.

Rovatok