Index Vakbarát Hírportál

Ritka nagy potyát rúgatott az ellenfél kapusa Cristiano Ronaldóval

2024. február 22., csütörtök 10:30

Elkapta a fonalat Cristiano Ronaldo: a veterán csatár február közepéig várt az első góljára a naptári évben, azóta viszont már sorozatban a harmadik meccsén lőtt gólt. Ezúttal – az ellenfél kapusának – hathatós közreműködése mellett. Ronaldo csapata, az al-Nasszr 2–0-ra verte, 3–0-s összesítéssel búcsúztatta az ázsiai Bajnokok Ligájától az ugyancsak szaúdi al-Fajhát.

A pályafutása 1002. klubszínekben lejátszott tétmérkőzésén szereplő Ronaldo a 86. percben alakította ki a 2–0-s végeredményt. Egy hosszan előrevágott labdára sprintelt rá, amit a kapujából kimozduló kapusnak simán el kellett volna érnie előtte, helyette viszont – a fénykorában 84-szeres szerb válogatottságig jutó – Vladimir Sztojkovics konkrétan belerúgta azt a 39 éves portugálba. Ronaldo ezt követően köszönte szépen a lehetőséget, 11 méterről az üresen maradó kapuba helyezett. 

Az al-Nasszr a következő körben Dzsudzsák Balázs excsapatával, az emírségekbeli el-Ajnnal csap majd össze. 

Az ázsiai BL hétközi küzdelmeiben a magyar válogatott Ádám Martint is foglalkoztató Ulszan Hyundai is érdekelt volt, 2–1-re nyert a japán Kofu otthonában, így 5–1-es összesítéssel ment tovább. Ádám 64 percet töltött a pályán, gólt vagy gólpasszt nem jegyzett. 

Rovatok