Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona sztárja négy és fél év letöltendőt kapott szexuális erőszakért

2024. február 22., csütörtök 10:58

Bűnösnek találták a Barcelona korábbi játékosát, Daniel Alvest a 2022 decemberében ellene indult szexuális zaklatási perben. A világrekorder futballista négy és fél éves börtönbüntetést kapott a katalán legfelsőbb bíróságon zajló eljárásban – az ítélet ellen azonban még fellebbezhet.

A 40 éves exlabdarúgó tavaly januárban került előzetes letartóztatásba szexuális bűncselekmény gyanújával. Alves kezdetben tagadta, hogy bármilyen szexuális kapcsolatot létesített volna az őt erőszakkal vádoló nővel, akit első vallomása szerint nem is ismert, idézte fel a Reuters.

Később már azt mondta, hogy minden a nő beleegyezésével történt. Állítása szerint felesége védelmében hazudott az első vallomásában, mert remélte, hogy így eltussolhatja a megcsalás tényét, és megvédheti a házasságát. Alves a vádak szerint 2022 decemberében egy barcelonai klubban megerőszakolt egy 23 éves nőt. 

A katalán legfelsőbb bíróság csütörtökön bűnösnek találta Alvest az ellene felhozott vádakban, a három bíróból álló testület négy és fél év szabadságvesztéssel sújtotta az egykori védőt, akinek további 150 ezer euró fájdalomdíjat is ki kell fizetnie az áldozat felé. 

A brazil labdarúgó az eredményességet illetően világelsőnek számít, aktív pályafutása alatt összesen 43 trófeát gyűjtött.

Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, Brazíliával pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

Az ítélet ellen fellebbezhetnek a felek. 

(Borítókép: EUROPA PRESS/D.Zorrakino. POOL via Getty Images)

Rovatok