Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid klasszisa visszatér a német válogatottba az Európa-bajnokságra

2024. február 22., csütörtök 14:50

Toni Kroos, a Real Madrid labdarúgócsapatának többek között ötszörös Bajnokok Ligája-győztes középpályása bejelentette: 2021 után visszatér a német válogatottba, amely házigazdája lesz a nyári Európa-bajnokságnak.

A 106-szoros német válogatott Toni Kroos még 2021-ben vonult vissza a nemzeti csapattól azok után, hogy a legutóbbi kontinenstornán csalódást keltő eredményt ért el a válogatottal, amellyel a nyolcaddöntőben búcsúzott Anglia ellen. Akkor úgy nyilatkozott, hogy szeretne klubcsapatára, a Real Madridra koncentrálni, így nem lép többet pályára címeres mezben. 

A 34 éves középpályás 2014-ben világbajnoki címet ünnepelt a válogatottal, viszont az Európa-bajnoki trófea hiányzik gyűjteményéből, így közel három év szünet után újra magára ölti hazája színeit. A várva várt bejelentést maga a labdarúgó adta hírül közösségimédia-felületein. 

Srácok, röviden és tömören: márciustól ismét pályára lépek a német válogatottban. Hogy miért? Mert felkért a szövetségi kapitány, hogy vállaljam a játékot, amennyiben készen állok rá. Biztos vagyok abban, hogy ez a csapat sokkal többre hivatott az Európa-bajnokságon, mint azt sokan gondolják, így visszatérek!

– írta Toni Kroos az Instagramon. Ennek értelmében a Real Madrid klasszisa a márciusi felkészülési mérkőzésektől Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére áll. 

Mint ismert, Németország a nyári Európa-bajnokságon egy csoportba került a magyar válogatottal, így Marco Rossi csapatának egyik riválisa világklasszis labdarúgóval bővült. 

MAGYARORSZÁG A JÚNIUS 14-ÉN KEZDŐDŐ EB-N A SKÓTOK ÉS A SVÁJCIAK MELLETT A HÁZIGAZDA NÉMETEKKEL TALÁLKOZIK A CSOPORTKÖRBEN.

Az A csoport teljes programja:

1. forduló
június 14., München: Németország–Skócia
június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló
június 19., Köln: Skócia–Svájc
június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló
június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok