Index Vakbarát Hírportál

Súlyos vereségbe szaladt bele a Fehérvár

2024. február 24., szombat 17:29

A Diósgyőr hazai pályán 4-0-ra legyőzte szombaton a mérkőzés jelentős részében emberhátrányban játszó Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A DVTK ezt megelőzően négy bajnoki összecsapásán nem tudott nyerni, az új vezetőedző, Vladimir Radenkovics irányításával azonban sikerült begyűjtenie a három pontot. A székesfehérvári csapat három győzelem után maradt alul.

A vendégek kezdtek jobban, de bő negyed óra elteltével emberhátrányba került: talpalás miatt, a videobíró segítségével mutatta fel a piros lapot Csongvainak a játékvezető. Alig telt el pár másodperc és vezetéshez jutott a hazai együttes, bal oldali beadás után a menteni igyekvő Gergényi megelőzte a kivetődő Tóth Balázst, a lábáról pedig a saját kapujába pattant a labda.

Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a vendégcsapat, innentől jó ideig elsősorban a védekezéssel törődött. Néhányszor ugyan eljutott az ellenfél kapujáig, de a DVTK ekkor már uralta a játékot.

Hazai helyzetekkel kezdődött a második félidő, később azonban a Fehérvár is többször veszélyeztetett, volt olyan időszak, amikor rövid időn belül az egyik, majd a másik 16-osnál alakult ki gólszerzési lehetőség.

A Fehérvárnak volt esélye az egyenlítésre, de a játékrész közepén a DVTK tudta növelni az előnyét, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A 84. percben Serafimov buktatásért előbb piros lapot kapott, majd mikor a VAR alapján egyértelművé vált, hogy szabálytalansága a 16-os belül történt, tizenegyeshez jutott a DVTK, a fehérvári védőnek pedig piros helyett sárgát mutatott fel a játékvezető.

A büntetőt a székesfehérváriaktól kölcsönbe érkezett Szabó Levente értékesítette, majd két perc múlva újabb gólt lőtt. A mérkőzés a végére teljesen egyoldalúvá vált, írja az MTI.

Labdarúgás

OTP Bank Liga, 22. forduló:

Rovatok