Index Vakbarát Hírportál

Szalai Attila megint nem lépett pályára, idegenben kapott ki a Freiburg

2024. február 25., vasárnap 21:58

Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a Freiburg 2–1-re kikapott Augsburgban a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A Borussia Dortmund előnyből kapott ki hazai pályán a Hoffenheim ellen – első alkalommal a naptári évben.

A vendég Freiburg magyar válogatott játékosai közül Sallai Roland a 66. percben lépett pályára, Szalai Attila a cseresorból nézte végig a 2–1-re végződő, vesztes találkozót. A vendégek a félidőben még előnyben voltak Grifo büntetőjének köszönhetően, de a folytatásban előbb Uduokhai, majd Engels talált be, beállítva ezzel a végeredményt.

Az Augsburg legutóbb 2018. szeptember 30-án győzött ebben a párosításban, azóta három döntetlen mellett hétszer nyert a Freiburg. A Freiburgnak ez volt sorozatban az ötödik nyeretlen bajnoki mérkőzése, az Augsburg négy nyeretlen találkozó után győzött ismét.

Fordulatos mérkőzésen kapott ki a Dortmund

A játéknap korábbi mérkőzésén a 2024-ben még veretlen Borussia Dortmund fogadta a Hoffenheimet. A vendégcsapat rögtön a második percben előnybe került Bebou gólja révén, majd Malen és Schlotterbeck válaszolt, így a félidőben 2–1-re vezetett a Dortmund. A második játékrészben újabb fordulat jött: Beier a 61. és a 64. percben is eredményes volt, amely végül elegendőnek bizonyult a három pont begyűjtéséhez.

Bundesliga, 23. forduló

Rovatok