Index Vakbarát Hírportál

Luka Modric szenzációs góljával győzött a Real Madrid

2024. február 25., vasárnap 23:10

A spanyol labdarúgó-élvonal (LaLiga) 26. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén a Real Madrid 1–0-ra legyőzte a Sevillát hazai környezetben.

Sergio Ramos, a Real Madrid klublegendája tért vissza immár ellenfélként a Santiago Bernabéu Stadionba – a Sevilla csapatkapitányaként. A spanyol védőt rövid ünnepségen köszöntötték korábbi sikerei helyszínén, majd összecsapott volt klubjával, és korábbi „játszótársaival”. A bajnoki tabellán éllovas madridiak jól kezdték a mérkőzést, Lucas Vázquez kapott gyönyörű kiugratást Vinícustól, majd magabiztosan lőtt a hálóba a kapujából kimozduló Nyland mellett.

Az akciót viszont szabálytalanság előzte meg, Nacho szerzett jogtalanul labdát, így a gólt érvénytelenítette a játékvezető. 

Az egyébként is parázs hangulatú mérkőzés légköre még feszültebb lett, amikor a vendégek támadója, En-Nesziri indokolatlanul könyökölte le csúnyán Vázquezt, aki az ütés után percekig a földön feküdt. A játékrész folytatásában többnyire a Real Madrid volt a kezdeményező fél, a hazaiak akarata érvényesült, de gólig nem jutottak. Még akkor sem, amikor Federico Valverdének volt rengeteg helye a tizenhatos előterében, erős lövése pedig a léc alá vágódott volna, hogyha Nyland nem mutat be bravúros védést. 

A második félidő elején újra Valverde volt a főszereplő, most a tizenhatoson belülről lőtt, de a vendégek kapusa megint hárított, és a jobb kapufára ütötte a labdát. A folytatásban egyre több madridi lehetőség alakult ki a gólszerzésre, Viníciusnak és Rodrygónak is volt sansza, hogy betaláljon a Sevilla hálójába, de ez végül a csereként beálló Luka Modricnak sikerült. 

A rutinos horvát középpályás elé a 81. percben került a labda egy rossz tisztázást követően, bemutatott egy testcselt, amellyel elküldte védőjét, majd tűpontos csavarással lőtte ki a kapu bal oldalát, 1–0. Igazi klasszis megoldás volt ez a horvát varázslótól. 

A hátralévő percekben nem tudott góllal válaszolni a Sevilla, így egygólos hazai sikerrel végződött a találkozó. A Real Madrid győzelmének köszönhetően magabiztosan őrzi első helyét a tabellán, immár 8 pontos előnnyel a második Barcelona mögött. 

LALIGA, 26. forduló

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok