Index Vakbarát Hírportál

Messi nevét skandálták, erre Ronaldo obszcén gesztussal reagált

2024. február 26., hétfő 06:10

Ha valamivel ki lehet borítani Cristiano Ronaldót, akkor az Lionel Messi nevének említése. A portugál sztár csapata, az al-Nasszr vasárnap 3–2-re legyőzte az al-Sababot a szaúdi labdarúgó-bajnokságban, a Pro League-ben. Ronaldo lőtte az első gólt tizenegyesből, ám mégis elvesztette a fejét a lefújás után, mert az ellenfél szurkolói „Messi! Messi!” kórussal idegesítették. A 38 éves csatár obszcén gesztussal felelt a nézőknek. Nem ez az első ilyen eset a praxisában...

Cristiano Ronaldo újabb mérföldkőhöz érkezett vasárnap a szaúdi Pro League 21. fordulójában. Az al-Sabab az al-Nasszrt, a portugál sztár csapatát fogadta, és a vendégek 3–2-re győztek, ezzel 4 pontra feljöttek az éllovas al-Hilal mögé a második helyre.

Az al-Nasszr első gólját tizenegyesből Ronaldo szerezte, ez volt pályafutása 750. ligagólja. A további két vendéggól a brazil Talisca műve volt, ezzel győzött 32-re az al-Nasszr. 

Eddig minden rendben is lenne, csakhogy a lefújás után elszakadt a cérna Ronaldónál. Hiába győzött 32-re csapata, rettentően idegesítette a portugál labdarúgót, hogy a hazai nézők végig  „Messi! Messi!” kiáltásokkal idegesítették őt. Tudvalevő, hogy az ötszörös aranylabdás portugált ezzel lehet a legjobban kiborítani, nehezen viseli, ha a nyolcszoros aranylabdás argentin zseni nevét skandálják a jelenlétében.

Most is kiborult, amit sajátos módon juttatott kifejezésre:

Nem biztos, hogy ez a mozdulat méltó volt a szaúdi futball nagykövetéhez...

Ami azt illeti, nem ez az első eset, hogy Ronaldo hasonló módon juttatja kifejezésre nemtetszését Messi neve hallatán. Tavaly áprilisban, amikor ráadásul még 20-ra ki is kapott az al-Nasszr az al-Hilaltól, ugyancsak felhangzott a „Messi! Messi!” kórus. Erre a portugál csillag a nemi szervét kezdte el fogdosni, félreérthetetlenül jelezve az ellenfél szurkolóinak, hogy mit csináljanak:

Meglehet, Ronaldo legutóbbi gusztustalan viselkedése nem marad következmény nélkül. Az Asharq al-Awsat című újság azt írja, hogy a szaúdi szövetség fegyelmi vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

Ronaldo ettől függetlenül 20 mérkőzésen szerzett 22 góljával vezeti a Pro League góllövőlistáját. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo, az al-Nasszr játékosa az al-Sabab és az al-Nasszr közötti szaúdi profi bajnoki mérkőzésen az al-Sabab Club stadionjában 2024. február 25-én Rijádban, Szaúd-Arábiában. Fotó: Yasser Bakhsh / Getty Images)

Rovatok