Index Vakbarát Hírportál

60 millió eurót kérnek a csodagyerekért, aki tehetségesebb, mint Cristiano Ronaldo

2024. február 26., hétfő 13:49

Angol lapértesülés szerint a Juventus 60 millió eurót szeretne kapni az Arsenal és a Manchester United által is körülrajongott Kenan Yildizért.

A 18 éves futballista kegyeiért az idény eleje óta európai topklubok csatáznak, és könnyen lehet, hogy már nem sokáig tudja őt megtartani a torinói gárda.

Yildiz a németországi Regensburgban született, és a helyi egyesületek után a Bayern München utánpótlásába került 2020-ban. Innen két évvel később szabadon igazolhatóként csapott le rá az olasz rekordbajnok Juventus, amelynek második számú csapatában 31 mérkőzésen 12 gól és hét gólpassz a mérlege.

Yildiz augusztusban már a felnőttcsapatban is bemutatkozhatott, egy bajnoki gól mellett a kupában kétszer volt eredményes.

A török válogatottban három fellépésen ugyancsak van már egy gólja, piaci értékét a Transfermarkt 10 millió euróra teszi, de ennek többszörösébe kerülne új csapatának.

Az Arsenal 40 milliós ajánlattal készült megkaparintani, de a Juventus 60 millió alatt nem szeretné elengedni nagy értékét,

akit a török U19-es válogatott kapitánya nem akármilyen bókkal illetett:

Két évvel ezelőtt számos nagy csapat érdeklődött iránta. Yildiz tehetségesebb, mint Cristiano Ronaldo. A technikája a labdával jobb, mint a portugálé

– dicsérte Soykan Basar.

Torinói trénere, Massimiliano Allegri is elismerően beszélt a fiatal törökről:

„Véleményem szerint csodálatos futballistává válik” – mondta még októberben Allegri, a Juventus pedig meg is akadályozta, hogy a télen klubot váltson a fiatal tehetség.

(Borítókép: Matteo Bottanelli/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok