Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi pazar góllal mentett pontot Los Angelesben

2024. február 26., hétfő 09:45

Lionel Messi berúgta első gólját az MLS, az Egyesült Államok profi futballbajnoksága új idényében. Az Inter Miami, az argentin sztár csapata az LA Galaxy otthonában szerepelt, és bár nem játszott jól, de Messinek a 92. percben szerzett parádés góljával sikerült elvinnie egy pontot Los Angelesből.

A mérkőzés olyan szempontból pikáns volt, hogy Lionel Messi a pályán szembekerült egykori barcelonai klubtársával, Riqui Puig-csal. A most 24 éves katalán futballista 2022-ben szerződött a Barcelonából a Galaxyba, valaha egy csapatban játszott Messivel. 

Megható jelenet volt a játékoskijáróban Riqui Puig találkozása a régi barcelonai játszótársakkal, Sergio Busquetsszel, Jordi Albával, Lionel Messivel, Luis Suárezzel, akik ma már valamennyien az Inter Miamit erősítik.

Puig már a 11. percben büntetőt hibázott, illetve Callender kapus kivédte a Galaxy játékosának lövését. A 75. percben a hazaiak szereztek vezetést, amit a 92. percben Messi pompás góllal kiegyenlített, Jordi Alba passzát lőtte a hálóba. A mérkőzés összefoglalója:

Rovatok