Index Vakbarát Hírportál

Négyéves eltiltást kapott a franciák világbajnok sztárjátékosa

2024. február 29., csütörtök 13:40

A Juventus labdarúgócsapatának világbajnok játékosa, Paul Pogba a legsúlyosabb, négyéves eltiltást kapta, amiért tavaly augusztusban egy olasz bajnoki mérkőzés után megbukott a doppingteszten.

Még az olasz labdarúgó-élvonal (Serie A) nyitófordulója, a Juventus–Udinese-mérkőzés után hívták doppingtesztre Paul Pogbát – aki egyébként a kispadról nézte végig a találkozót. A vizsgálat a megengedettnél magasabb tesztoszteronszintet mutatott ki vérében, de amikor a B próba is pozitív lett, sejthető volt, hogy komoly eltiltás lesz az ügy vége. 

Tavaly decemberben olasz sajtóértesülések arról számoltak be, hogy a helyi doppingellenes ügynökség a legsúlyosabb, négyéves eltiltást kérte a francia középpályásnak. Egy idő után a Juventus fizetéselvonással is sújtotta a 30 éves játékost, majd arról szóltak a hírek, amennyiben bebizonyosodik Pogba bűnössége, felbontják kontraktusát. 

Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a 81-szeres francia válogatott labdarúgó – aki 2018-ban világbajnoki címet nyert – négyéves eltiltást kapott, így korából adódóan könnyen lehet, hogy ez pályafutása végét jelenti.

Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a futballista egyik hozzátartozója az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy Pogba megfellebbezi a döntést.

Pogba generációja kiemelkedő játékosának számított, fiatalon került a Manchester Unitedhoz, majd 2012-ben a Juventushoz igazolt, amellyel négyszer bajnoki címet, kétszer Olasz-kupát, valamint háromszor olasz Szuperkupát nyert. 2016 nyarán a Manchester United 105 millió euróért vásárolta vissza játékjogát, ott töltött évei alatt pedig Európa-ligát és kétszer Ligakupát nyert a klubbal.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok