Index Vakbarát Hírportál

Előbb az ellenfél szurkolóira, aztán a rendőrökre támadtak az ultrák a kiemelt kockázatú futballmeccs előtt

2024. március 1., péntek 08:58

Az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid elnöke dühösen nyilatkozott, miután az Athletic Bilbao ultrái megtámadták a fővárosi csapat szurkolóit a két csapat mérkőzése előtt Spanyolországban.

Csütörtök este az Athletic Bilbao hazai pályán 3–0-ra legyőzte az Atlético Madridot a spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, így 4–0-s összesítéssel bejutott a sorozat döntőjébe.

Már a mérkőzés előtt nagyon feszült volt a hangulat, spanyol sajtóhírek szerint mintegy 60 ember megtámadott több Atlético-szurkolót, akik egy bilbaói bárban hangoltak a találkozóra. Az összetűzésben egy ember súlyos fejsérülést szenvedett, őt azonnal kórházba vitték a mentők.

Az X-en terjedő felvételek szerint az ultrák aztán további összetűzéseket provokáltak a rohamrendőrökkel, akik nagy számban voltak jelen a San Mamés stadion környékén, mivel a mérkőzést kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette a helyi hatóság.

Az Atlético Madrid elnöke, Enrique Cerezo dühösen nyilatkozott, miután a fülébe jutott, hogy megtámadták a csapat szurkolóit.

„A futball az futball. Az agressziót nem lehet tolerálni. Arra kérek minden spanyolországi szurkolót, hogy a kedvenc csapata buzdítására fordítsa az energiáit. Senki sem azért jár meccsre, hogy megölesse magát. Azért mennek ki a stadionba, hogy jól érezzék magukat” – mondta Cerezo a Movistar+-nak.

A szurkolói balhék nemcsak Spanyolországban, hanem Európa-szerte is komoly problémát jelentenek. Nagyon sok esetben fordult már elő, hogy szurkolókat öltek meg a stadionok környékén kirobbanó összecsapásokban.

Rovatok